Musik / rock

De her dage


Anmeldelser (7)


Gaffa [online]

d. 29. okt. 2012

af

af

Jan Opstrup Poulsen

d. 29. okt. 2012

"Med De Her Dage har Marie Key sammen med Andreas Sommer frembragt en række helt fortryllende sange, der er nænsomt badet i en blanding af sødme og syre. Både tekstmæssigt og melodisk. Det er sange, som kan være svære at ryste af sig. De Her Dage er et af årets mest påtrængende album".


Berlingske tidende

d. 7. nov. 2012

af

af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 7. nov. 2012

"Marie Key rammer sin helt egen tone på »De Her Dage« ... Troskyldige gloser med en understrøm af begsort alvor, og sådan er det ofte på »De Her Dage«, der fortæller om familie, forelskelse, kærlighed og landets tilstand. Det er med andre ord popmusik for voksne, og den er pokkerme sjælden i dag, hvor de fleste sange i radioen og på hitlisterne synes at være designet til børn".


Politiken

d. 12. nov. 2012

af

af

Pernille Jensen

d. 12. nov. 2012

"Det er kun lidt over et år siden, Marie Key sidst gav lyd fra sig med albummet 'I byen igen' ... Og der er da heller ikke ændret nævneværdigt ved lyden, der fortsat bevæger sig i et mildt synthesizerbåret univers krydret med sarte beats samt glimt af akustisk guitar på sangen med den sigende titel 'Let som en fjer' og mest markant på sangen til Keys far på 'Skagen' ... Albummet tager til i styrke undervejs og har en spændingskurve, der får den nye James Bond-film til at ligne et afsnit af ' Postmand Per'".


Jyllands-posten

d. 13. nov. 2012

af

af

Anders Houmøller Thomsen

d. 13. nov. 2012

"Nu er hun klar med andet soloalbum. Her begrænser originaliteten sig til teksterne, for musikken kører ad snorlige spor med bevidst naiv og ofte minimalistisk keyboard-pop ... Der går indforstået mikrokosmos i det noget tosomheds-banale nye album, hvor den endimensionale, kliniske pop ender som et gimmick-glimt i øjet".


Information

d. 15. jan. 2013

af

af

Klaus Lynggaard

d. 15. jan. 2013

"Som tekstforfatter henter Key næring i det dagligdags, livet, som det stille og roligt udfolder sig, og hun er rigtig god til at omsætte såvel erfaringer som observationer til gode, sangbare danske tekster, der hæver sig over gennemsnittet ... Desværre matcher hverken den musikalske iscenesættelse eller pladens produktion sangenes kvalitet".


Information

d. 30. okt. 2012

af

af

Klaus Lynggaard

d. 30. okt. 2012

"Det bliver nummer for nummer alt for enslydende, og der mangler generelt både dynamik og drama, som helhed kører klangene i samme rille, og den overvældende brug af firserklingende keyboards bliver i stigende grad enerverende. Det gør albummet til en monoton lytteoplevelse, og man kunne ønske sig en større både klangrigdom og musikalsk fantasi, noget, der kunne sparke liv i de velsiddende sange og få dem til at folde sig bedre ud".


Weekendavisen

d. 30. nov. 2012

af

af

Per Reinholdt Nielsen

d. 30. nov. 2012

"Hun introducerede farcen i dansk pop og har lige så stille og roligt opsøgt en større alvor og færre løjer. På De her dage, som lægger det foregående albums mere politiske dagsorden bag sig, spiller Marie Key klovneriets for-og bagside ud med sikker hånd".