Bøger / faglitteratur / guides

De høje bjerge : Europas største cykelstigninger


Beskrivelse


Fotografisk billedværk. Beskrivelse af de 50 mest berømte bjerge i europæisk cykelsport. De enkelte bjerge, lige fra det 78 meter høje Koppenberg til det 3.384 meter høje Pico de Veleta i Spanien. Med fortællinger fra forskellige cykelløb og om, eller af, cykelryttere gennem tiden. Med tekst, fotos og faktabokse med rutebeskrivelse, højde og længdemeter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. nov. 2014

af

af

Henrik H Pedersen

d. 20. nov. 2014

Den oplagte bog for cykelsportsfans og øvede motionister der gerne vil afprøve alpeterrænnet. Mytiske historier fra Les Grands Tours med praktisk køreanvisning opad alle de berømte bjerge.

Praktisk og historisk guide, i stort format, for dem som ønsker at udfordre sig selv på Europas mest berygtede cykelstigninger. Bogen, som viser i alt 50 af de mest berømte bjerge i cykelsporten, heriblandt Tourmalet, er tænkt som et værk til opslag og inspiration. Der beskrives bjerge fra det 78 meter høje Koppenberg og til det 3.384 meter høje Pico de Veleta i Spaniens Sierra Nevada. De enkelte bjerge får gennemgående 2 til 4 siders beskrivelse, inkluderet store fotos og faktabokse med rutebeskrivelse, højde og længdemeter. Både forfatter og fotograf er anerkendt indenfor cykelsport.

Vidunderlig cykelsportsbog som på elegant vis sammenkæder praktisk cykling op ad de berømte bjerge med mytiske historier og meget smukke fotos.

Der findes fx På mestrenes asfaltTyve tinder i Tour de France og Tyve tinder i Tour de France. De er dog ikke så æstetisk flotte som nærværende bogDer findes fx På mestrenes asfalt og . De er dog ikke så æstetisk flotte som nærværende bog.