Bøger / skønlitteratur / roman

De indviede


Beskrivelse


Netop som journalisten Kristian Meyer overvejer at skifte arbejde, inddrages han i én af Danmarks største korruptionssager. En sag som trækker tråde til Danmarks mest magtfulde mænd, og som også sætter hans eget liv på spil.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. sep. 2017

af

af

Merete Trap

d. 25. sep. 2017

Danmark har ry for at være ét af de mindst korrupte lande i verden. Men stemmer dette nu også helt? For læsere der holder af en god, gedigen dansk krimi, nok især mænd.

Kristian Meyer er journalist og kommende far. Han overvejer at drosle ned på arbejdet, men inddrages pludselig i en enorm korruptionssag, som sætter hans liv på spil. Kollegaen Esben overdrager ham en usb-nøgle, og Esben køres ned og ender i koma. Det står klart for Kristian, at nogen på hans arbejdsplads "Avisen", har fat i en sag, som er større og rækker langt længere ind i magtens, og de "gamle penges" Danmark, end nogen vil tro. Og i baggrunden står den mystiske rigmandsfamilie Vendell. Manfred Christiansen har senest udgivet The Real Houdinis.

En spændende og velskrevet dansk krimi, om magt, korruption, politik og whistleblowers. Bogen er opbygget omkring den tanke, at en mystisk rigmandsfamilie har hele den danske regering i sine hænder. Plottet er interessant, og læseren er godt underholdt hele vejen igennem. Forfatteren leger også med navne fra den danske regering, såsom Johannes B. Olufsen og Andreas Emanuelsen. En tankevækkende krimi, bygget på konspirationsteorier om skjulte dagsordener i dansk politik, om planer som kun "de indviede" kender til.

Kan sammenlignes med andre danske kriminalromaner, som handler om magt og bedrageri. Her kan fx nævnes Peter Lundbergs Agenda.