Bøger / faglitteratur

De intelligente børn : børn med særlige forudsætninger


Beskrivelse


Ti beretninger fra forældre om, hvordan de har håndteret det at have et eller flere børn med særlige forudsætninger, og forfatterens psykologiske vurdering af disse børns behov. Beretningerne stammer fra 2007 og er suppleret med oplysninger om hvordan det er gået børnene i tiden 2007-2015.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Jytte Kjær Schou

2007

Denne bog er den første danske bog om højt begavede børn, der primært henvender sig til forældre, og den er kendetegnet ved sin vellykkede blanding af casestories og teori. Pædagoger og lærere kan dog også læse med, selv om der er bøger, der er mere målrettet til dem som Undervisning af elever med særlige forudsætninger (2005). Vores barn er højt begavet (2006) er mindre omfattende og henvendt til både lærere og forældre. Ole Kyed er skolepsykolog og har i sin private praksis beskæftiget sig med disse børn. Lidt over halvdelen af bogen består af forældrenes personlige beretninger om, hvordan det er at have børn med særlige evner. Disse beretninger udmærker sig ved at være yderst velformulerede og velovervejede, og de kan derfor være en god inspiration og støtte for forældre til særligt intelligente børn. Forældrenes personlige erfaringer underbygges af forfatterens generelle faglige afsnit, der også er holdt i et dagligdags sprog, og som kommer omkring væsentlige aspekter af emnet. Man får et godt indtryk af en marginaliseret gruppe af børn, hvis asynkrone udvikling kan give dem store problemer med at omgås jævnaldrende børn. Bogen giver de berørte forældre en god baggrund for at forstå deres børn og inspiration til at hjælpe børnene til en bedre trivsel ved at skabe struktur og faste holdepunkter i deres tilværelse kombineret med relevante udfordringer.


Bibliotekernes vurdering

d. 21. juli 2015

af

af

Christine Christensen

d. 21. juli 2015

Vejledning og hjælp til forældre og professionelle, der står over for børn med særlige forudsætninger. Børn, der her fortæller deres egne historier om livet som særligt intelligente.

Bogen tager udgangspunkt i intelligente børns forskelligartede tilværelser og beskriver de vanskeligheder, børnene har oplevet, dels i undervisningssystemet, dels i deres private liv. Flere eksperter mener, at børn med særlige forudsætninger svigtes med den generelle opfattelse, at de sagtens kan klare sig selv i vores veludbyggede skolesystem. Men børnene og deres forældre fortæller en helt anden historie. I denne nye udgave giver forældrene en opfølgning på, hvordan det er gået børnene siden den første bog udkom.

Det er tydeligt at forfatteren har bestræbt sig på at tilpasse teoretiske data og forskningsresultater til et sprog, der er lettilgængeligt for såvel forældre som professionelle. Det er en vigtig og brugbar bog om en marginaliseret gruppe, som flere eksperter mener lades i stikken. Og selvom det er blevet lettere at acceptere, at nogle børn er højt begavede, så er den nødvendige viden endnu ikke en naturlig del af den almindelige pædagogiske tænkning.

Bogen er en revideret og udvidet version af De intelligente børnBegavede børn i skolenHøjtbegavede børn i skolen. På dansk findes der ikke meget om emnet. Begavede børn i skolen fra 1998 og Højtbegavede børn i skolen fra 2014 er bedste budBogen er en revideret og udvidet version af De intelligente børn. På dansk findes der ikke meget om emnet. fra 1998 og Højtbegavede børn i skolen fra 2014 er bedste budBogen er en revideret og udvidet version af De intelligente børn. På dansk findes der ikke meget om emnet. Begavede børn i skolen fra 1998 og fra 2014 er bedste bud.


Undervisere.dk

Årg. 2, mar. (2008)

af

af

Tonny Hansen

Årg. 2, mar. (2008)


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 5. nov. 2015

af

af

Hans Jørgen Kristensen

d. 5. nov. 2015


Politiken

d. 31. mar. 2007

af

af

Per Schultz Jørgensen

d. 31. mar. 2007


Bogmarkedet

Årg. 153, nr. 9 (2007)

af

af

Jens J. Kjærgaard

Årg. 153, nr. 9 (2007)