Bøger / skønlitteratur til børn / roman

De jernklædte krigere


Beskrivelse


Fantasy. Kong Stolt og hans jernklædte krigere hærger elvernes land. Dronning Ærenpris lader datteren Følfod tage styringen, og hun tager kampen op mod de jernklædte, der vil gøre elverne til slaver. Elverne overmander dem og slipper forbi fjenden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. feb. 2013

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 21. feb. 2013

Ny serie om Elverfolkets skæbne. Dette er 1. bind af 4. Bogen er læsebearbejdet til målgruppen fra 3. klasse/ lix 21.

Målgruppen kender personerne og miljøet fra serierne om Elverdronningens riddere og Elverdronningens børn. I 1. bind drejer det sig om en pige, der, sammen med sit folk, kæmper mod en fjende. Hun bliver forelsket, og hun formår at holde sit folk samlet. Det bevirker, at hun mod slutningen af historien bliver kåret til elvernes dronning. Det er en spændende fortælling, fortalt over 11 små kapitler. Fjenden, kong Stolt og hans jernklædte krigere, hærger elvernes land. Dronning Ærenpris lader datteren Følfod tage styringen, og hun tager kampen op mod de jernklædte, der vil gøre elverne til slaver. Fjenden er klædt i jern fra top til tå, men elverne overmander dem og slipper forbi fjenden. Herefter bosætter de sig i Ørnekløften. Jan Kjær har illustreret bogen, og tegnestilen er den velkendte manga. De mange farverige illustrationer understøtter teksten. Bogens omslag viser Følfod, klar til at kæmpe mod en jernbeklædt rytter. Teksten, der er sat med en stor og letlæst typografi, er for børn, der er godt i gang med deres læsning.

Bogens layout ligner de tidligere udgivelser, og fortællingen er en fortsættelse af serierne om Elverdronningens riddere og Elverdronningens børn.

Lovende ny serie, hvor læseren glæder sig til næste bind. Historien er spændende og farverig fortalt, og giver børn, der er i gang med læsningen, en god læseoplevelse.