Bøger / skønlitteratur til børn / roman

De magiske bær


Beskrivelse


Fantasy. Elver-kongen er meget syg. De unge elvere Rose og Birk har hørt om nogle sjældne, røde bær, som kan gøre ham rask. Men en vild og gal kæmpe passer på de magiske bær.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. okt. 2014

af

af

Jesper Holtoug

d. 2. okt. 2014

Elvernes konge er syg, så Rose og Birk begiver sig ud på en lang og farlig rejse, for at finde de magiske, røde bær, som måske kan gøre elver-kongen rask igen. Den første bog i en eventyrlig elver-serie for både piger og drenge i 7-9 års alderen.

En fortælling som er starten på en ny serie om elverfolket i landet langt, langt borte. En historie fuld af eventyr, trolde, venskab og mod. Forfatteren og tegneren er kendt for mange forskellige bøger om elvere, riddere, trolde og drager.

Historien er et rigtigt fantasy-eventyr om to elvere, der skal løse en farlig opgave for deres folk. Kender man den slags historier, er der måske ikke så mange overraskelser, men det er stadigvæk en god og spændende historie i et godt tempo. Historien er lidt lang, men den er let at læse og bogen er fuld af rigtigt flotte billeder, som gør det lettere at forstå handlingen.

Forfatteren og tegneren har lavet en masse elver-historier, som godt kan minde om denne nye serie, men denne er temmelig meget lettere at læse end de andre. Hvis man får hjælp til det, kan serierne "Elverfolkets skæbne" og "Elverdronningens riddere" også være spændende læsning.