Bøger / skønlitteratur / roman

De ni Jomfruer


Beskrivelse


Kriminalroman. To kvinder overfaldes i den idylliske nationalpark Peak District. Den ene vansires, den anden bliver dræbt. Kriminialbetjentene Fry og Cooper sættes på sagen, og da de graver i sagerne, dukker der ting op fra fortiden, som måske kan spille en rolle.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. aug. 2005

af

af

Karsten Just

d. 16. aug. 2005

Efter at have fulgt kriminaloverbetjent Fry og kriminalbetjent Cooper i Booths første roman Sort lune, er det en fornøjelse at møde dem igen i denne spændende og velskrevne kriminalroman. Vi er igen i Peak District, den øde nationalpark i Derbyshire. En kvinde er blevet overfaldet og vansiret, og kort efter bliver en kvinde, som cykler i parken nær de Ni Jomfruer, en stensætning fra hedenold, overfaldet og dræbt. Her kommer Fry og Cooper på arbejde. Den skamferede kvinde kender måske overfaldsmanden, men hun er låst i sine traumer, som Fry forsøger at løsne op, så man har noget at gå efter. Hvad med den landmand på hvis jorder de Ni Jomfruer står? Hvad med de to vagabonder som opholder sig i en trailer i nærheden, og som er mistænkelige i sig selv? Hvem er den gale knivsmand som hærger nationalparken? En flot skrevet kriminalroman, fyldt med spænding, men holdt i et afdæmpet tempo, hvor situationen får lov til at udvikle sig, og så er der stadigvæk den ulmende spænding mellem Fry og Cooper, som ikke kan komme overens, men alligevel må arbejde sammen. Gode personer, flotte landskabsskildringer, hvor det storladne landskab spiller en afgørende rolle. En kriminalroman som fængsler, og hvor de to næste romaner i serien forhåbentlig får løst op for de spændinger, der er mellem Fry og Cooper og som læseren ikke helt kan få hold på endnu.


litteratursiden.dk

d. 12. dec. 2005

af

af

Beth Høst

d. 12. dec. 2005

Scenen er en fjern del af nationalparken Peak District, og hovedrollerne har kriminalassistenterne Ben Cooper & Diane Fry. Der lurer sære ting under overfladen og i folks fortid, og en galning er ...


Jyllands-posten

d. 24. sep. 2005

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 24. sep. 2005