Bøger / faglitteratur til børn

De nordiske guder


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. apr. 2020

af

af

Karsten Boll

d. 23. apr. 2020

I gamle dage boede der vikinger i Danmark. De troede på de nordiske guder. Måske kender du Odin, Thor eller Freja fra den nordiske mytologi? For 8-10-årige.

I serien "Fakta Maxi" fortælles her om de gamle nordiske guder og den verden, de var en del af. De enkelte guder beskrives kort med de egenskaber, de besidder. Ligeledes fortælles om Asgård, Midgård og Udgård, og dermed også om de skabninger, der bor i områderne. Der er en kort beskrivelse af livstræet Yggdrasil og dødsriget Hel, ligesom Midgårdsormen og Fenrisulven kort omtales. Bogen har lix 21. Der er indholdsfortegnelse forrest og bagest er der et stikordsregister, samt henvisninger til andet materiale. Teksten er suppleret med modelbilleder og tegninger af Rasmus Jensen, der også har lavet tegninger til Isens StavFodbold og kærlighed og Fodbold og kærlighedI serien "Fakta Maxi" fortælles her om de gamle nordiske guder og den verden, de var en del af. De enkelte guder beskrives kort med de egenskaber, de besidder. Ligeledes fortælles om Asgård, Midgård og Udgård, og dermed også om de skabninger, der bor i områderne. Der er en kort beskrivelse af livstræet Yggdrasil og dødsriget Hel, ligesom Midgårdsormen og Fenrisulven kort omtales. Bogen har lix 21. Der er indholdsfortegnelse forrest og bagest er der et stikordsregister, samt henvisninger til andet materiale. Teksten er suppleret med modelbilleder og tegninger af Rasmus Jensen, der også har lavet tegninger til Isens Stav og .

Meget kortfattet beskrivelse af de nordiske guder og deres univers til de første læsere. Gode tegninger, der passer til teksten.

Nordiske guderFrejas verdenNordiske guder - Lokes hævnNordiske guder, Frejas verden og - Lokes hævn, samt er andre gode bud på bøger om den nordiske mytologi og de nordiske guderNordiske guder, og Nordiske guder - Lokes hævn, samt Nordiske guder er andre gode bud på bøger om den nordiske mytologi og de nordiske guderNordiske guder, Frejas verden og , samt Nordiske guder er andre gode bud på bøger om den nordiske mytologi og de nordiske guder, Frejas verden og - Lokes hævn, samt er andre gode bud på bøger om den nordiske mytologi og de nordiske guder.


Børn & bøger

Årg. 73, nr. 5 (2020)

af

af

Kurt Kristensen (f. 1943)

Årg. 73, nr. 5 (2020)