Bøger / faglitteratur

De nye silkeveje : mod en anden verdensorden


Beskrivelse


Om de diplomatiske og handelsmæssige forbindelser der styrer moderne global politik i dag. USA og Europas liberale verdensordend er udfordret af lande som Kina, Iran og Rusland, der tilbyder en stærk økonomisk og kulturel modfortælling, der griber tilbage til middelalderens Silkeveje, og igen gør Mellemøsten og Asien til verdens centrum.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. sep. 2019

af

af

Thomas Ry Andersen

d. 23. sep. 2019

Gennemresearchet bog, der understreger, at fremtidens magtcentrum inden for global politik, handel og kultur skifter fra USA og Europa til Mellemøsten og Asien med Kina som afgørende magtfaktor. For læsere med interesse for moderne geopolitik.

Den anerkendte engelske historiker Peter Frankopan står bag den internationale bestseller Silkevejene, en anderledes verdenshistorie set fra et centralasiatisk og mellemøstligt perspektiv. Nærværende bog er en selvstændig fortsættelse, der samler op på de forgangne fire års store politiske udfordringer og forandringer i verden. Mens vi i Vesten synes at være kastet ud i kaos og fragmentering, bl.a. som følge af Trumps politik og Brexit, tager en ny verdensorden form. Afgørende er her især Kinas ambitiøse Belt and Road-initiativ, som går ud på at oprette en interkontinental netværksinfrastruktur, der skal forbinde Kina med resten af verden. Frankopan anlægger et globalt perspektiv på udviklingen og de politiske udfordringer i Vesten, som han ser som tegn på en vedvarende forandring, der endnu engang vil sætte Asien og Mellemøsten i centrum af den politiske udvikling.

Meget interessant bog, som kan læses som en epilog til "Silkevejene", og som giver en bedre forståelse af verdens tilstand, og hvor verden er på vej hen.

Støvrings Gensyn med fremtidenVesten mod VestenDet kreative samfund, Lykkebergs Vesten mod Vesten og Tvedes Det kreative samfund forholder sig alle til Vesten og grundene til, at en ny verdensorden er i sin vordenStøvrings Gensyn med fremtiden, Lykkebergs og Tvedes Det kreative samfund forholder sig alle til Vesten og grundene til, at en ny verdensorden er i sin vordenStøvrings Gensyn med fremtiden, Lykkebergs Vesten mod Vesten og Tvedes forholder sig alle til Vesten og grundene til, at en ny verdensorden er i sin vorden.


litteratursiden.dk

d. 30. sep. 2019

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 30. sep. 2019

Belyst ved mange eksempler giver Frankopan en analyse af den nye verdensorden, der er ved at etablere sig med Kina i centrum. Forfatteren er britisk historiker med kroatiske rødder, og 'De nye Silkev...


Kristeligt dagblad

d. 18. okt. 2019

af

af

Henrik Jensen (f. 1947)

d. 18. okt. 2019


Jyllands-posten

d. 21. dec. 2019

af

af

Tom Nørgaard

d. 21. dec. 2019


Weekendavisen

d. 11. okt. 2019

af

af

Frederik Stjernfelt

d. 11. okt. 2019


Danmark Kina

Nr. 114 (2020)

af

af

Jan Øberg

Nr. 114 (2020)