Bøger / skønlitteratur til børn / eventyrlige fortællinger

De nye vinger


Beskrivelse


Alfepigen Mirja har det ikke altid så let med de andre alfepiger og en dag flygter hun ud i skoven i arrigskab. Her opdager hun en ræv på vej mod deres alfekoloni, men hvordan får hun advaret de andre, når de ikke vil lytte til hende?

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. mar. 2017

af

af

Susanne Dahl Jensen

d. 6. mar. 2017

2 bøger i en ny eventyrlig alfeserie til børn fra 8 år og op om alfepigen Mirja, der ikke har det helt så let med de andre alfepiger. Er også egnet til oplæsning for børn i alderen 5-8 år.

"De nye vinger" og "Drømmestenen" er henholdsvis første og anden bog i den nye eventyrlig serie "Mirja". Alfepigen Mirja tager ofte på eventyr i skoven, men alt går ikke altid som hun forestiller sig og så handler det om at finde mod og styrke, også når man ikke altid føler sig helt som de andre. Men Mirja er eventyrlysten og åbenmundet og det giver hende ofte problemer, hun ikke havde forudset. Bøgerne består af ikke alt for lange kapitler med store typer og farveillustrationer ind imellem, der viser ting eller situationer fra historien. Forsiden på "De nye vinger" viser Mirja siddende oppe på en gren i tæt grøn bevoksning med sine slidte hullede alfevinger. På "Drømmestenen" ser man Mirja tæt på med en drømmesten i hånden. Titlen på serien står med store guldbogstaver på begge forsider og bagsideteksterne fortæller kort om indhold og viser en lille forside af de to første bøger.

Skøn eventyrlig serie med et fint flydende sprog til især pigerne. De fine tegninger undervejs, der understøtter handlingen og det overskuelige layout gør den også velegnet til højtlæsning.

Kan læses for og af alle de piger, der har været vilde med serien "Roselil" og "Regnbuefeerne".


litteratursiden.dk

d. 26. nov. 2018

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 26. nov. 2018

En smuk og eventyrlig bog, der handler om ikke at passe ind og om at føle, man altid bliver misforstået. De vigtige tematikker er behandlet i fantasifulde rammer og krydret med de fineste illustration...


Weekendavisen

d. 7. apr. 2017

af

af

Lisa Gardum Andersen

d. 7. apr. 2017


Børn & bøger

Årg. 70, nr. 4 (2017)

af

af

Kirsten Aggerholm

Årg. 70, nr. 4 (2017)