Bøger / skønlitteratur / roman

De overlevende


Beskrivelse


Tre børn, der ikke kender hinanden, bliver bragt sammen af ekstreme voldshandlinger på en kostskole for forældreløse børn. For dem, der holder af en god krimi.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. maj 2021

af

af

Dorthe Marlene Jørgensen

d. 11. maj 2021

Tre børn, der ikke kender hinanden, bliver bragt sammen af ekstreme voldshandlinger på en kostskole for forældreløse børn. For dem, der holder af en god krimi.

Tre børn mister for anden gang deres familier på grusomste vis. Deres biologiske forældre er tidligere blevet dræbt, og nu er det plejeforældrene, der er udset til likvidering. De bliver sendt til Evensong, en kostskole for følelsesmæssigt traumatiserede børn. Skolen ligger beskyttet i et fjerntliggende naturområde. Retsmediciner Isles har en tilknytning til skolen i form af drengen Julian, hun mødte under en tidligere sag. Hun er dog skeptisk overfor skolens grundlæggere og deres dagsorden. Hendes makker og veninde Rizzoli dukker op på skolen for at efterforske et mordforsøg på en af eleverne. Og det, der oprindeligt virkede som et sikkert og beskyttet sted for disse børn, kan pludselig ikke længere holde truslen ude. Hvis det da er udefra truslen kommer?.

En rigtig spændende krimi. Plottet er velskrevet, og de skiftende synsvinkler fungerer godt. Det giver noget ekstra til fortællingen, at man følger både en efterforsker og en retsmediciner. Den er svær at lægge fra sig.

Er på niveau med Karin Slaughters bøger, fx De tavse kvinderScarpetta-faktoren, og i Patricia Cornwells bøger følger man også en kvindelig retsmediciner, fx Scarpetta-faktorenEr på niveau med Karin Slaughters bøger, fx De tavse kvinder, og i Patricia Cornwells bøger følger man også en kvindelig retsmediciner, fx .