Bøger / skønlitteratur til børn / roman

De rasende råger


Beskrivelse


Hunden Samson og katten Roberto driver pensionatet Fjordglimt. Det går ikke stille for sig, når rockbandet De Rasende Råger og Helge, en 14-kilos torsk, checker ind på pensionatet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. nov. 2014

af

af

Maria Sjøblom

d. 7. nov. 2014

Sjove højtlæsningsbøger for børn på 5-8 år om den grimme og altid sultne hund, Samson og den kloge kat, Roberto, der arver et pensionat.

Vennerne hunden Samson og katten Roberto bor i en mørk lejlighed og er meget fattige, da de arver et pensionat. Pensionatet er hjemsøgt og i dårlig stand, men heldigvis kommer grævlingen Greta og odderen Olli dem til hjælp. I 2. bind "De rasende råger" kommer de to venner ud for endnu flere skøre ting på pensionat Fjordglimt med deres mange gæster, som blandt andet tæller en 14-kilos torsk og rockbandet De Rasende Råger. Den kendte norske forfatter har udgivet mange bøger for både børn og voksne. Bøgerne er illustreret med sort/hvide stregtegninger. Serien om Samson og Roberto er filmatiseret i hjemlandet.

Fin oplæsningsserie med mange pudsige episoder. Serien vil fornøje både piger og drenge.

Bøgerne har samme humoristiske tilgang til livet på et hotel som serien "Hotel Krølle på Halen", her bliver historien blot krydret med fablens virkemidler Arven efter onkel Rin-Tin-Tei.