Bøger / faglitteratur

De renes land : kærlighedshistorier fra verdens farligste stat


Beskrivelse


Tre stærke kvinder fra Pakistan, fortæller om deres liv, drømme og kærligheden. Vi møder den kristne enke Nadia, den kunstneriske rebel Aliya og Binte den muslimske koranskolelærer.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. aug. 2009

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 17. aug. 2009

Der er mange læsere til beretninger fra verdens brændpunkter, der koncentrerer sig om menneskers dagligdag, kærlighed og drømme. Denne bog henvender sig til samme type lånere, som fx har læst Boghandleren i Kabul, og nogle af Virkelighedens verden-lånerne kan også blive tiltrukket af bogens fængende forside.

Den unge danske freelance-journalist arbejder med forholdene i især Pakistan, der betegnes som verdens farligste stat. Hun kom tæt på terrorangrebet på den danske ambassade i 2008, og i bogen fortæller hun om Nadia, der mistede sin mand ved den lejlighed. Vi hører også om den oprørske Aliya, der snyder sig til "vestlige" fornøjelser med sin boheme-kæreste, og om Binte, som bliver en god ven, mens forfatteren opholder sig på hendes koranskole. De tre stærke kvinder gør indtryk med skildringerne af deres liv, drømme og kærlighed - det være sig til den arrangerede ægtemand, forbudte kærester - eller til profeten. Bogen er levende og velfortalt.

Bl.a. Kvinderne i Kabul af D. Rodriguez (2008/14), forfatterens egen Mellem Taleban og fremtiden (2006/26), Lene Johansens Modige kvinder (2008/41) og M. Krasniks De retfærdige (2006/07) er sammenlignelige titler.

En fængende forside til en velfortalt beretning om 3 pakistanske kvinder, der på hver sin måde lever i et af verdens voldsomste brændpunkter. De har knyttet venskab med forfatteren og deler deres drømme og håb, liv og kærlighed. For det store publikum, der søger indsigt i menneskers liv i muslimske lande.


litteratursiden.dk

d. 10. juni 2019

af

af

Per Eilif Månson

d. 10. juni 2019

DR-korrespondentens første bog er en gribende beretning om tre pakistanske kvindeskæbner, der blev mere end blot reportageobjekter for Puk Damsgård. 'De renes land' er en ordret oversættelse af navnet...


Jyllands-posten

d. 1. sep. 2009

af

af

Martin Krasnik

d. 1. sep. 2009


Kristeligt dagblad

d. 5. sep. 2009

af

af

Maria Sjøqvist

d. 5. sep. 2009