Bøger / skønlitteratur / roman

De savnede


Beskrivelse


Krimi. Klaverstemmer og taxachauffør Erhard Jørgensen er temmelig meget på spanden, da han påtager sig en detektivopgave på Fuerteventura, hvor han bor. Mens han eftersøger en illegal flygtning, er et dansk tv-hold ankommet til øen for at opspore den egenrådige kendis Le Lupus' far.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. nov. 2016

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 2. nov. 2016

2. del af krimiserien om Erhard Jørgensen med de 9 fingre, der kører taxa, stemmer klaverer og påtager sig forefaldende detektivopgaver. Er du til skandinavisk krimi, får genren nye dimensioner med denne fortælling fra Fuerteventura.

Erhard Jørgensen, af de lokale på Fuerteventura kaldet Eremitten, er siden trilogiens 1. bind, , slået tilbage til start og må påtage sig de småjobs, der byder sig. Det bliver til en sag om en forsvundet ægtemand, der er illegal afrikansk flygtning. Samtidig er et dansk tv-hold landet på øen sammen med den egenrådige DJ, kunstnernavn Le Lupus. De vil opspore hendes far, som hun ikke har set i snart 20 år. Hun er Erhards datter Lene, og deres møde bliver helt anderledes og farefuldt end nogen kunne forestille sig.

Meget velskrevet, interessant og spændende, og fascinerende anderledes krimi med en grundlæggende skandinavisk tone, sammen med canarisk lokalkolorit og tilbagelænet temperament. Miljø og personer står troværdigt og nuanceret, og man higer efter at få samlet trådene fra seriens to første bind omkring Erhards flugt fra familien i Danmark. Skal læses i rækkefølge.

Denne serie rummer det bedste fra skandinavisk krimi og tilføjer det særlige canarisk-spanske, en kombination som vi ikke har set før. Fortællestilen er beslægtet med navne som Henning Mankell, Håkan Nesser og Leif G.W. Persson, og spanske Dolores Redondo er også sammenlignelig.


litteratursiden.dk

d. 17. nov. 2016

af

af

Arne Larsen

d. 17. nov. 2016

Thomas Rydahl lever op til alle forventningerne med sin anden bog om den atypiske detektiv Erhard Jørgensen og hans liv og oplevelser på ferieøen Fuerteventura. Thomas Rydahl bragede igennem med sin f...


Berlingske tidende

d. 24. dec. 2016

af

af

Merete Reinhold

d. 24. dec. 2016


Jyllands-posten

d. 9. nov. 2016

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 9. nov. 2016


Politiken

d. 9. nov. 2016

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 9. nov. 2016


Weekendavisen

d. 11. nov. 2016

af

af

Bo Bjørnvig

d. 11. nov. 2016