Bøger / skønlitteratur til børn / science fiction

De seks garder


Beskrivelse


Science fiction. John, Sam og Seks leder stadig efter de sidste fire børn fra Lorien, men det er svært når man både jagtes af de aggressive Mogadorianere samt af FBI og USAs samlede politistyrke der tror, at børnene har myrdet fem personer på John og Sams gamle skole.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. apr. 2013

af

af

Martin W Hansen

d. 3. apr. 2013

Bogen henvender sig til fantasy-læserne eller til dem, der har set filmen og gerne vil vide, hvad der skete efter den sluttede. Kan selvlæses fra ca. 12-14 år. Bogen bør formidles som anden del af serien Arven fra Lorien, da der vil være mange ting fra det 1. bind, der ikke ikke forklares i dette.

Dette er 2. del af serien Arven fra Lorien om de sidste overlevende fra planeten Lorien, som nu skjuler sig på Jorden fra de væmmelige mogadorianere. Disse overlevende har numre, foruden deres navne, og de har hidtil været meget vigtige, da børnene var "beskyttet" af en formular der gjorde, at de kun kunne dræbes i den rette rækkefølge. Vor helt, drengen John, har desværre fået brudt denne beskyttelse, og nu er jagten gået ind på børnene, og børnene jagter hinanden. For kun hvis de kan samle de sidste 6 overlevende fra Lorien, har de en chance mod den hær, der er på vej til vor planet. Bogen er næsten i højere grad end det 1. bind ekstremt tempofyldt. Nogle gange mister man næsten pusten, for kærlighedshistorien, der var vigtig i det 1. bind, er gledet noget i baggrunden nu. Det er ikke noget problem for drengene i målgruppen, men da forsiden taler mest til pigerne, kan man godt risikere, at serien skal formidles aktivt for at ramme rette læser.

Målgruppen vil sikkert have set filmen, men derudover mindede det udprægede superhelte-tema mig, om den gamle Broken sky-serie af Chris Wooding.

En virkelig god efterfølger, resten af serien kan ikke komme hurtigt nok.