Bøger / skønlitteratur til børn / fantasy

De sidste vilde


Beskrivelse


Den unge præstinde Auraya bliver af guderne beordret til at dræbe sin tidligere elsker. Uanset, hvad hun vælger, vil det ændre hendes liv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. nov. 2009

af

af

Vera Hollerup

d. 24. nov. 2009

Bogen henvender sig til fantasylæsere fra 12 år, som foretrækker fantasy med substans og eksistentialistisk indhold. Den halvabstrakte, stiliserede og elegante forside signalerer ligeledes, at bogens målgruppe er de mere "voksne" unge. Bogen er sjette bind i en serie og kræver efterhånden ingen speciel formidling. Bogen kan endvidere ikke læses med udbytte, hvis man ikke har stiftet bekendtskab med de forrige bind.

Den unge præstinde Auraya får en ubehagelig overraskelse, da hun af guderne bliver påbudt at finde og henrette sin tidligere elsker, drømmevæveren Leinard. Leinard deler nemlig krop med Mirar, som guderne ønsker at eliminere. Men Auraya kan ikke få sig selv til at efterkomme gudernes ordre, og der lægges op til nogle store eksistentielle konflikter. Der kører også nogle parallelhandlinger, hvor vi følger troldkvinden Emerahl på sin søgen efter de sidste Vilde. Af og til skiftes der scene til prinsesse Imi, der nu vender hjem til sin fars kongerige. Bogen er fortsat velskrevet, og historien udvikler sig hele tiden på en spændende og underholdende måde. Personerne udvikler sig og får tilføjet nye karaktertræk. Bogen er bredt underholdende med sine intriger, magtkampe, umulige kærlighedsforhold og eksistentialistiske prøvelser.

Denne bogs læsere bør også stifte bekendtskab med Trudi Canavans anden serie De sorte troldmænd, 2008 og Catherine Fishers trilogi Skorpionens Orden, 2006.

En fængende og vedkommende fantasybog med et spændende persongalleri.