Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

De skønneste cykelture i Europa


Beskrivelse


Cykelruter fra Skandinavien til Italien, fra Island til Montenegro - i alt 16 europæiske lande med hver deres særlige skønhed og kultur. På hver tur fås beskrivelser af seværdigheder og højdepunkter samt praktiske cykeltips.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. dec. 2014

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 1. dec. 2014

Velskrevet guide til fysisk overkommelige cykelruter i mere end 16 europæiske lande. For alle der søger inspiration og ruter til en cykelferie i Europa.

Tyske Thorsten Brönner har udgivet flere bøger om cykelferie i hjemlandet, men dette er hans første der er oversat til dansk. I nærværende bog giver han råd, inspiration, og forslag til ruter, til den kommende cykelferie. Brönner har naturligvis selv gennemført ruterne, og hver beskrivelse indeholder foruden en del fotografier, information om seværdigheder, sværhedsgrad, og relevante links. Bogen indeholder ikke detaljerede vejkort, men i stedet henvises til bogens tyske hjemmeside hvor detaljerede GPS-spor kan downloades.

Bogen er let at bruge, og har et personligt og uhøjtideligt sprog, som sammen med de mange flotte billeder, virker særdeles inspirerende. Formatet (A4 størrelse) og de manglende detaljerede vejkort, gør den knap så velegnet til brug i felten, men til gengæld er den særdeles brugbar til planlæggelse af den kommende ferie om den så går til Norge eller Sicilien.

Ser man bort fra Cykelklassikere i Europa som mest er for de erfarne og konditionsstærke cyklister, findes der ikke rigtigt andet nyere litteratur om emnet på dansk.