Bøger / faglitteratur til børn / håndbøger

De små dyrs verden : naturhistorier for børn og voksne


Beskrivelse


Beskrivelse i tekst og billeder af mere end 175 arter af små dyr. Hvordan de lever, hvordan man kan finde dem, fange dem og holde dem hjemme - og slippe dem løs i naturen igen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. maj 2013

af

af

Poul Wibbert Esberg

d. 27. maj 2013

En virkelig gennemarbejdet bog med et væld af detaljer, som gør den godt egnet som opslagsbog. Man vil næppe læse bogen fra ende til anden, men som håndbog for interesserede på 12-13 år og ældre er den glimrende.

Titlen dækker over fine beskrivelser af de almindeligste danske smådyr blandt insekter, spindlere, skolopendre, tusindben, krebsdyr, ledorme, snegle og padder. Der er nogle gode sider med systematik, og grønne og gule bokse uddyber den enkelte dyregruppe eller giver inspiration til aktiviteter. En række symboler gennem bogen fortæller fx, om dyret er et rovdyr eller spiser planter. Teksten formidler sit stof godt og klart. Alle illustrationer er farvelagte og meget naturtro tegninger, og som en ekstra gevinst er alle dyrene vist på omslagets inderside i naturlig størrelse og med sidehenvisning. Udstyr som ordforklaring, medialiste, forenings- og forretningsliste samt register er også i top.

Der er flere titler fra samme forlag og i samme stil og samme gode kvalitet. Peter Nielsen har 2008 udgivet serien med titelbegyndelsen "På jagt efter små dyr" i fire bøger og Krible krable : den store bog om små dyr i 2009. De supplerer alle hinanden på bedste vis.

En flot bog om mange af de smådyr, vi alle kender, men måske ikke ved ret meget om.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 9. aug. 2013

af

af

Steen Ehlers

d. 9. aug. 2013