Bøger / skønlitteratur / roman

De smukke døde


Beskrivelse


Krimi. En seriemorder hærger Londons gader og kriminalreporteren Eve Singer kommer for tæt på ham og forsøger at hjælpe politiet i jagten på morderen. Eves far bliver mere og mere syg og det, sammen med sagen, sætter hele hendes liv i en presset situation.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. juni 2017

af

af

Frederik Nielsen

d. 21. juni 2017

Engelsk krimi om en kvindelig journalist som kommer for tæt på en seriemorder. For læsere af nervepirrende krimier og psykologiske thrillere med veldrejede plot.

Eve Singer er kriminalreporter for iWitness News og sammen med sin kameramand Joe kæmper hun om at være først i Londons nyhedsverden. Efter at have lavet et indlæg om en ung myrdet kvinde, krydses Eves veje af en seriemorder og snart er hun både journalist og selve nyheden, alt imens hun forsøger at passe på sin syge far og undgå at blive fyret. Sammen med bodyguarden Emily Aguda og Huw Rees, begge fra politiet, går jagten ind på morderen men situationen forværres hurtigt. Forfatteren er prisvindende og har udgivet flere krimier og er tidligere journalist og manuskriptforfatter.

Velskrevet krimi med et underholdende plot og et troværdigt og levende persongalleri. Den er ikke specielt blodig eller udpenslende, men mere psykologisk med fokus på hovedpersonerne og deres involvering i sagen. Bogen giver et kritisk blik på nyhedsverdenen og journalisternes kamp for at være først med historierne, samt en fin skildring af dilemmaet med både at være reporter og i søgelyset for en seriemorder.

Krimien har flere ligheder med Gøgens kaldenMercedesmandenDe smukkeste som også foregår i London og nogle af de amerikanske krimier som fx Mercedesmanden og De smukkeste der også har plot med seriemordereKrimien har flere ligheder med Gøgens kalden som også foregår i London og nogle af de amerikanske krimier som fx og De smukkeste der også har plot med seriemordereKrimien har flere ligheder med Gøgens kalden som også foregår i London og nogle af de amerikanske krimier som fx Mercedesmanden og der også har plot med seriemordere.


litteratursiden.dk

d. 5. okt. 2018

af

af

Helle Post

d. 5. okt. 2018

Kriminalreporter Eve Singer må kæmpe for karriere og liv efter modtagelse af flere invitationer til mord. Hvor går den etiske grænse for, hvad man kan vise på tv? Eve Singer er kriminalreporter på tv...


Jyllands-posten

d. 4. sep. 2017

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 4. sep. 2017