Bøger / skønlitteratur til børn / roman

De sorte fugle


Beskrivelse


Nu ved Magnus Løvenskjold, hvem der myrdede hans forældre, men hans adopterede søster, Lili, vil ikke høre på ham. En dødelig epidemi bryder ud, hvor de syge tror, at de bliver angrebet af sorte fugle. Det er op til Magnus at bekæmpe epidemien og stoppe den.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. apr. 2017

af

af

Vera Hollerup

d. 3. apr. 2017

Her er fjerde og sidste bind af den spændende og til tider sjove fantasyserie "Superskurkeskolen" om tvillingerne Magnus og Lili Løvenskjold. Rigtig skøn underholdning for 10-13-årige piger og drenge.

Magnus Løvenskjold ved nu, hvem der myrdede hans forældre, men hans søster, Lili vil ikke høre på ham. Lili har fundet ud af, at hendes far, Aron Natan ikke er det gode menneske, som hun troede, og efter at han har hånet og ydmyget hende, flygter hun fra ham. Nu udbryder en farlig epidemi, og både Superhelte- og Superskurkeskolen er ramt, og epidemien breder sig til byen. Flere tusind bliver ramt af den dødbringende epidemi, og ingen ved rigtigt, hvem der bringer smitten med sig. De, der rammes af sygdommen, tror at de angribes af sorte fugle. Men der er i hvert fald nogle, der har startet epidemien, og de skal for alt i verden stoppes.

Det er spændende læsning, hvor hovedpersonernes mod og foretagsomhed virkeligt bliver sat på prøve. Magnus og Lili er godt beskrevet, og det er spændende at følge deres udvikling af både evner og følelser igennem serien. Sproget er godt, mundret, alsidigt og flydende. En god og fantasifuld handling med et godt flow og nogle rigtige overraskelser. Flot og dynamisk tegneserieagtig forside. En fin afslutning på en vellykket serie.

Denne series læsere vil helt sikkert også få glæde af "Antboy"-serien af Kenneth Bøgh Andersen.