Bøger / skønlitteratur til børn / roman

De sorte skygger


Beskrivelse


Fantasy. 17-årige Luce starter på en kostskole for besværlige unge. Hun forelsker sig straks i den flotte Daniel. Men Daniel gemmer på en overnaturlig hemmelighed, der er fatal for dem begge.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. nov. 2010

af

af

Pia Boisen Michelsen

d. 30. nov. 2010

Første del af amerikansk romantisk fantasy-serie fra 12 år.

17-årige Luce bliver anbragt på en kostskole for besværlige unge efter sin kærestes mystiske død. Hun forelsker sig i den flotte, men hemmelighedsfulde Daniel. Luce hjemsøges af mystiske skyggevæsener, og snart bliver hun involveret i et nyt dødsfald. Hun opdager, at Daniel er en falden engel, og at deres kærlighedshistorie går langt tilbage. Ikke alle faldne engle er gode, og snart bryder en overjordisk krig ud. Ny fantasy-serie med engle, kærlighed og ondskab i et moderne kostskolemiljø. Bogen har ligget nr. 3 på New York Times bestsellerliste, og der er to nye bind på vej. Historien starter meget langsomt, og den første halvdel består mest af personkarakteristik, miljøbeskrivelser, længsel og undren. I den sidste halvdel tager historien fart og vil glæde alle fans af romantisk trivi-fantasy. Sproget er flydende og ligetil, så de fleste vil kunne læse med.

Plot og karakterer minder meget om fx Twilight og The vampire diaries. Denne bog kræver dog en tålmodig læser, da man skal ca. 200 sider ind i historien, før der for alvor kommer progression i handlingen. Til gengæld er den sidste halvdel både spændende og underholdende.

Første bind i romantisk fantasy-serie om engle, kærlighed og ondskab. Underholdende trivi-fantasy, der dog muligvis risikerer at hægte dele af målgruppen af med sin halvstille opstart.