Bøger / skønlitteratur / roman

De sovendes land


Beskrivelse


Da 91-årige tyske Wilhelmine brækker ryggen, ansættes 23-årige Jelisaveta til at passe hende. Forholdet mellem de to kvinder er fint, indtil Wilhelmine opdager, at Jelisaveta er russisk og det udløser en skyttegravskrig mellem dem. Wilhelmine har siden anden verdenskrig næret et dybtfølt had til russerne og båret på en mørk hemmelighed.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. apr. 2016

af

af

Line Hoffgaard

d. 26. apr. 2016

Stærk læseoplevelse om de tråde anden verdenskrig trækker til nutiden og om hvordan fortidens mørke hemmeligheder kommer for en dag. Anbefales alle, der efterspørger en roman med noget på hjerte.

Da 91-årige tyske Wilhelmine brækker ryggen, ansætter svigerdatteren den 23-årige sygeplejerske Jelisaveta. Forholdet mellem de to kvinder er fint indtil Wilhelmine opdager, at Jelisaveta er russisk og det udløser en skyttegravskrig mellem dem. Wilhelmine bærer på en mørk hemmelighed fra anden verdenskrig og nærer et dybtfølt had til russerne. Efterhånden som Jelisaveta stykker Wilhelmines fortid sammen bid for bid, begynder hun også at forstå sin egen fortid, som ligeledes trækker tråde tilbage til anden verdenskrig. På dansk findes Hr. Mozart vågner op af Eva Baronsky.

Medrivende historie fortalt i en realistisk tone, som ikke kan undgå at berøre sin læser. Romanens primære omdrejningspunkt er de to kvinder i nutiden og det at leve med fortidens spøgelser mere end en decideret "krigsroman".

Romanens stemning og temaer minder mig om flere romaner: hvordan andre mennesker påvirker ens liv i Fra hus til husRenselseJeg hedder ikke Miriam, den realistiske barske tone og forholdet mellem to kvinder i Renselse og om at bære på en mørk hemmelighed hele sit liv i Jeg hedder ikke MiriamRomanens stemning og temaer minder mig om flere romaner: hvordan andre mennesker påvirker ens liv i Fra hus til hus, den realistiske barske tone og forholdet mellem to kvinder i og om at bære på en mørk hemmelighed hele sit liv i Jeg hedder ikke MiriamRomanens stemning og temaer minder mig om flere romaner: hvordan andre mennesker påvirker ens liv i Fra hus til hus, den realistiske barske tone og forholdet mellem to kvinder i Renselse og om at bære på en mørk hemmelighed hele sit liv i .


litteratursiden.dk

d. 18. maj 2016

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 18. maj 2016

Hvor mange år skal der gå, før man kan forsone sig med fortiden? Stærkt kammerspil for to udgivet i forbindelse med projektet 'Nazisme og efterkrig'. Wilhelmine er 91 år og bor alene i et hus lidt ude...


Weekendavisen

d. 13. maj 2016

af

af

Jørgen Herman Monrad

d. 13. maj 2016