Bøger / skønlitteratur til børn / roman

De syv dværge : et eventyrligt rod


Beskrivelse


De syv dværge bliver betroet en vigtig opgave af troldmanden Merlin. De skal genoprette historierne i en række eventyr, hvor der er opstået uorden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. sep. 2012

af

af

Susanne Dahl Jensen

d. 27. sep. 2012

En eventyrlig og fantastisk fortælling om de syv dværge, der af troldmanden Merlin får til opgave at rette op på den uorden, der er opstået i en række eventyr. Forside af de syv noget anderledes udseende dværge foran det hvide slot. Fin bagsidetekst, der kort fortæller om indhold. Egnet til oplæsning fra 5 år og selvlæsning fra ca. 9-10 år.

Forfatteren har tidligere skrevet rollespil og designet computerspil, men denne roman er hans debut udi børnebøger. Romanen er en eventyrlig og fantasifuld fortælling om de syv dværge, der en dag får en vigtig opgave af troldmanden Merlin. De skal hjælpe med at skabe orden og løse nogle problemer i en række eventyr, hvor tingene er gået i koks, men det viser sig at være noget af en opgave for de syv dværge, for de er tilsyneladende bedre til at skabe problemer end at løse dem. Levende og flydende sprog i et hurtigt og humørfyldt tempo, hvor eventyr og figurer viser sig fra helt uventede sider.

Er ikke stødt på lignende eventyrligt rod, der med humor og stramt sprog fortæller et glimrende fantasifyldt eventyr.

Sjov og anderledes eventyrfortælling med masser af humor. Velegnet til oplæsning for 5 år og opefter, til dem, der ønsker en lidt længerevarende oplæsningsbog. Selvlæsning fra ca. 10 år.