Bøger / skønlitteratur til børn / roman

De tabte historier


Beskrivelse


Fantasy. Ved en arkæologisk udgravning, finder en professor en kiste med håndskrifter. Disse skrifter er de tabte historier om Kongeriget Araluen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. jan. 2012

af

af

Merete Trap

d. 5. jan. 2012

En bog til fantasy-læsere af begge køn, især drenge der er glade for riddere og sværdkampe. Bogen er 11. og sidste bind af den populære serie Skyggens lærling, og den formidler sig selv.

Dette 11. bind af serien, vil begejstre de mange fans af serien. I dette afsluttende bind, har forfatteren ladet sig inspirere af spørgsmål fra sine trofaste læsere. Derfor er bogen ikke en direkte fortsættelse af serien, men en samling af "tabte" historier. En professor finder ved en arkæologisk udgravning en kiste med gamle håndskrifter. Dette viser sig at være de tabte historier om kongeriget Araluen. Det er disse historier, der danner grundlag for dette bind, og historierne tager os med på en rejse tilbage i tiden, hvor vi får svar på mange spørgsmål. Fx hvordan vores hovedperson Will endte i Redmont-borgens Myndlingehus, eller hvem der udlærte Halt som Ranger? Handlingen udspiller sig i et middelalder-univers, og bygger på gode værdier som næstekærlighed, og "de gode skal vinde over de onde". Bogen er skrevet i et let og flydende sprog. Flot afrunding på en, med rette, populær serie.

Kan sammenlignes med David Eddings' Malloreon sagaen, eller Tamora Pierces De svages beskytter.

Spændende, underholdende og yderst velskrevet fantasy-roman tilsat middelalder, for både børn og voksne. Bogen danner en perfekt afrunding på en i forvejen populær serie, og de mange trofaste læsere vil blive begejstrede.