Bøger / skønlitteratur / roman

De ti herskere


Beskrivelse


Et mystisk og magtfuldt broderskab med rødder i 1300-tallets Venedig rører for alvor på sig i 2005, da dets magt trues af den unge forsker Victor Tallent, som vil forære verden en gensplejset plante, der kan udrydde al hungersnød.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. maj 2019

af

af

Helle Winther Olsen

d. 23. maj 2019

En mægtig konspirationsroman om et magtfuldt broderskab dannet i 1300-tallets Venedig, som strækker sine fangarme ned gennem historien og slår til i 2005, da dets magtmonopol ser ud til at kunne brydes. For alle der elsker farverig spænding, drama, historie og kærlighed.

Christian Mørks debutroman fra 2006 i ny udgave. Broderskabet "De ti herskere" grundlægges i Venedig i 1300-tallet, og som et skyggernes regime holder de den økonomiske magt i deres nådesløse hænder gennem århundreder. Men så sker der noget, der igen rykker på broderskabet. En ung forsker Victor Tallent har gensplejset en plante, der for altid vil udrydde hungersnød i verden, og det må ikke tillades. Han rejser dog trods mærkelige hændelser og advarsler hjemme i USA til en konference i Venedig, og involverer sig heftigt i den smukke tolk Arabella, hvilket viser sig at være en livsfarlig alliance.

Den nye udgaves nutid er rykket fra 2001 til 2005, den er udstyret med et efterord og er sprogligt finjusteret i dialoger og beskrivelser. Men indholdet er stort set identisk med første-udgavens, og hele historien "holder" stadig i sin originalt tænkte komplot-konstruktion. Forfatteren fortæller selv, at kærlighedshistorien var den primære drivkraft, men konspirationsdelen er nu heller ikke at kimse ad.

En dansker, der kan matche Dan Brown, Tom Egeland og A.M. Dean.


Bibliotekernes vurdering

2006

af

af

Helle Winther Olsen

2006

Denne debut er bestemt blevet bemærket i medierne: dansker, amerikansk uddannet journalist bosiddende i New York, kendte forældre osv. En vellykket og omfangsrig roman er det, og jeg spår den et opslidende og lykkeligt liv blandt dens "slægtninge" i genren med spændende konspirationsteorier a la Da Vinci mysteriet. En magtfuld organisation - de 10 herskere - grundlægges i Venedig i 1300-tallet og strækker sine grumme logeagtige arme til vores tid, hvor den sidder på alle former for økonomisk magt. Victor Tallent, ung idealistisk forsker, kommer i dens søgelys, da han ved genmanipulation opfinder en risplante som er resistent overfor snart sagt alt. Den har han tænkt sig at forære verden i forbindelse med en konference i Venedig, men her udsættes han for en række mærkelige episoder, herunder akut tiltrækning til en smuk, blind tolk, som tilsammen gør, at han forlader byen og hele projektet i vanære. Hvad skete der egentlig, hvem står bag og hvad er der sket med andre forskere i lignende situationer - og hvor er den blinde kvinde? Tilbage i USA sætter han sig for at finde svarene på disse og mange andre spørgsmål. Det hele hænger godt sammen, er spændende med masser af energi og med et godt plot som skruer sig længere og længere ind mod organisationens kerne. Underholdende, robust dialog og en persontegning, der ligger på linje med genren som helhed.


litteratursiden.dk

d. 20. aug. 2019

af

af

Jens Rasmussen

d. 20. aug. 2019

En ung forsker udvikler en ny type ris, som kan udslette hungersnød, men kommer på tværs af en morderisk organisation fra middelalderens Venedig i ny, omskrevet udgave af Christian Mørks debut. Da det...


litteratursiden.dk

d. 11. dec. 2006

af

af

Laura Michelsen

d. 11. dec. 2006

En underholdende roman af dansk debutant. En historie om kærlighed, magt og meget gamle hemmeligheder. Fra Venedigs tågede gader til New York følger vi Victors jagt på sandheden. Christian Mørks debu...


Jyllands-posten

d. 4. nov. 2006

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 4. nov. 2006


Kristeligt dagblad

d. 27. okt. 2006

af

af

Ide Hejlskov

d. 27. okt. 2006


Børsen

d. 27. okt. 2006

af

af

Christa Leve Poulsen

d. 27. okt. 2006