Bøger / faglitteratur

De ting du først kan se, når du sætter farten ned


Beskrivelse


Guide til mindfulness som via zenbuddistiske råd og overvejelser giver inspiration til hvordan man kan finde indre ro med meditation og mindfulness.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. jan. 2019

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 3. jan. 2019

Med 3 millioner solgte bøger, har Sunim ramt en nerve med sine inspirerende, klare og enkle zenbuddhistiske råd og overvejelser til det moderne menneske. Til læsere der ønsker inspiration til at finde indre ro med meditation og mindfulness.

Guide til åndeligt nærvær og mindfulness, præsenteret af den koreanske munk og zenbuddhistiske underviser Haenim Sunim. Bogen har otte kapitler, der giver råd og vejledning til forskellige aspekter af livet, fx venskaber, arbejde, kærlighed, stress og tilgivelse, og om hvordan man håndterer og forstår følelser som fx misundelse, vrede og skuffelser. Hvert kapitel er bygget op med et kort essay, der efterfølgende understøttes og uddybes ved en række korte råd og visdomsord. Sunim trækker også på andre åndelige traditioner end de buddhistiske.

Med en evne ud over det sædvanlige formidler Sunim de primært zenbuddhistiske livsråd, om at sætte farten ned, få fokus og få øjnene op for verdens mangfoldighed og værdi. Det, der udmærker bogen, er Sunims forståelse, ikke bare for andre åndelige traditioner, men også for det hektiske liv, de fleste af os lever, med sociale medier, job, arbejde og stress. Det give bogen en kontekst, der giver hans råd fra gamle traditioner en fornyet og kraftfuld relevans.

Læsere af fx Gibrans ProfetenVisdommens essensDerfor er buddhismen sand og Dalai Lama XIVs tanker, i fx Visdommens essens, vil føle sig i godt selskab. For en videnskabelig tilgang til mindfulness er der fx Derfor er buddhismen sandLæsere af fx Gibrans Profeten og Dalai Lama XIVs tanker, i fx , vil føle sig i godt selskab. For en videnskabelig tilgang til mindfulness er der fx Derfor er buddhismen sandLæsere af fx Gibrans Profeten og Dalai Lama XIVs tanker, i fx Visdommens essens, vil føle sig i godt selskab. For en videnskabelig tilgang til mindfulness er der fx .