Bøger / skønlitteratur til børn / roman

De tre brødre


Beskrivelse


Tre brødre drager ud for at finde en brud hver. De kommer hjem med tre magiske genstande, som måske kan hjælpe dem til at vinde en prinsesse.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. maj 2020

af

af

Julie Arndrup

d. 18. maj 2020

Ni bøger med afrikanske eventyr om magi og monstre, prinsesser og modige børn. Velegnet til højtlæsning for 6-8-årige og selvlæsning fra ca. 9 år.

Moussa Diallo, musiker, historiefortæller og meget mere, har skrevet disse ni korte eventyr fra Mali. Vi møder modige børn, der formilder uhyrer, sønner på dannelsesrejser, troldmænd med magiske gaver, farlige monstre, pruttende trolde, kvikke bønder og fjollede dyr, der overordnet lærer os den klare morale, at vi skal være gode og opføre os ordentligt. I hver historie indgår en sang. Alle ni historier er illustreret af Dominique Jal.

Moussa Diallos små historier er humoristiske og med en varm undertone, der gør den enkelte bogs klare morale sympatisk og forståelig. Det er eventyr fra en anden verdensdel, men budskabet om venlighed og mod er gangbart alle vegne. Illustrationerne er enkle, i varme toner og understøtter historierne fint.

Moussa Diallo har før udgivet fabler og eventyr for børn, bl.a. Mysteriet om Himlens BarnHvordan zebraen fik sine striber. Andre afrikanske eventyr er fx Hvordan zebraen fik sine striberMoussa Diallo har før udgivet fabler og eventyr for børn, bl.a. Mysteriet om Himlens Barn. Andre afrikanske eventyr er fx .