Bøger / skønlitteratur til børn / eventyr

De tre Bukke Bruse i skole


Beskrivelse


Billedbog. En dag får De Tre Bukke Bruse brev om, at de skal begynde i skolen. De skal have den søde lærerinde frk. Kanina, men da de bliver kaldt op på rektors kontor, får de deres livs overraskelse.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. dec. 2017

af

af

Torben Wilhelmsen

d. 11. dec. 2017

De tre Bukke Bruse får et brev om, at de skal begynde i skolen. De bliver enige om at prøve det 1 uge eller 2, for at se om det er noget for dem. Men da de en dag bliver kaldt op på rektors kontor, venter der dem en stor overraskelse! For 4-6-årige.

Vi har tidligere mødt De tre Bukke Bruse i denne opdaterede norske version i billedbøgerne De tre Bukke Bruse i BadelandDe tre Bukke Bruse vender tilbage og De tre Bukke Bruse vender tilbage. I denne historie får de tre brev om, at de skal begynde i skole. Her møder de både den søde lærerinde, frøken Kanina, og den skrappe frk. Elgager - kaldet Ækelkoen. En dag bliver De tre Bukke Bruse sendt op på den nye rektors kontor, og her venter der dem en overraskelse. Det er nemlig trolden, der er blevet rektor - og "nu kommer jeg og tager jer", siger han, så snart de er kommet inden for døren. Nu er gode råd dyre!Vi har tidligere mødt De tre Bukke Bruse i denne opdaterede norske version i billedbøgerne De tre Bukke Bruse i Badeland og . I denne historie får de tre brev om, at de skal begynde i skole. Her møder de både den søde lærerinde, frøken Kanina, og den skrappe frk. Elgager - kaldet Ækelkoen. En dag bliver De tre Bukke Bruse sendt op på den nye rektors kontor, og her venter der dem en overraskelse. Det er nemlig trolden, der er blevet rektor - og "nu kommer jeg og tager jer", siger han, så snart de er kommet inden for døren. Nu er gode råd dyre!.

Som i Rørviks to første bøger om De tre Bukke Bruse er også denne billedbog en nyfortolkning af det klassiske eventyr. Den er fyldt med sjove, humoristiske og skøre indfald, og er igen illustreret med livlige og groteske farvelagte tegninger i en enkel, bevidst barnlig stil. De passer godt til den sjove historie og er fyldt med detaljer, der bygger videre på den morsomme historie.

Der findes en del traditionelle billedbøger med eventyret om De tre Bukke Bruse, men også en enkelt De tre Bløde Bukke Bruse, der lige som denne bog er en mere skæv fortolkning af det kendt eventyr.


Politiken

d. 9. jan. 2018

af

af

Steffen Larsen (f. 1943)

d. 9. jan. 2018