Bøger / skønlitteratur til børn / roman

De tre ønsker


Beskrivelse


Per og Pia var fattige. En dag hjalp Per en fe. Som tak får Per tre ønsker.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. aug. 2011

af

af

Karsten Boll

d. 31. aug. 2011

En bog til de første læsere, som vil genkende temaet om de tre ønsker, der ødes bort.

Forfatteren, der også kendes fra Rejsefører til det gamle Rom (02/33) og bl.a. har genfortalt Ønskefisken (09/05) og Snehvide og de syv dværge (10/35), tager her historien om de tre ønsker, der også kendes fra Konen med æggene. I denne historie er det et fattigt ægtepar, som i ubetænksomhed spilder ønskerne. Første ønske resulterer i en pølse, andet ønske gør, at pølsen sidder fast på konens næse, og tredje ønske får pølsen fri af næsen. Humøret holdes højt til slut. Bagest i bogen er der forskellige iagttagelsesopgaver, som kan løses. Den meget kortfattede tekst er bygget op efter reading recovery-princippet, hvor samspillet mellem tekst og illustration er vigtigt. Teksten er let at læse (lix 05) og sat med stor typografi. Hardback-indbindingen indikerer "en rigtig bog".

Der er rigtig mange begynderlæsningsbøger - nogle mere pædagogisk tilrettelagt end andre med delestreger etc. Denne bog har ikke delestreger, men vil alligevel kunne bruges til den første læsning.

En af mange titler i strømmen af begynderlæsningsmaterialer, som vil kunne bruges, når man arbejder med eventyr og dets karakteristika. Selvlæsning fra 6-7 år.