Bøger / skønlitteratur / roman

De tre paver


Beskrivelse


Krimi. Privatdetektiven Erhard Jørgensen har kontakter i den lokale mafia. Han får til opgave at finde den rigtige gerningsmand til mordet på en ung pige, og den ensomme efterforskning fører vidt omkring. Samtidig arbejder en frustreret forfatter på at afdække historien om den sære dansker.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. aug. 2019

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 2. aug. 2019

Den spændende krimitrilogi om Erhard Jørgensen på Fuerteventura afsluttes med dette bind. Erhard er mere træt, slidt og på flugt end nogensinde før, men får endnu en krævende detektivopgave. For læsere af god skandinavisk krimi med et særligt tvist.

Erhard har brændt alle sine broer og eftersøger nu manden, der voldtog og myrdede en ung pige på et kloster. Opgaven er bestilt af en af Fuerteventuras mafiosoer, der selv er sigtet i sagen. Erhards udviklingshæmmede unge ven, Aaz, forsvinder fra klostrets børnehjem og skal findes for enhver pris. Spor krydser hinanden, løse ender forbindes, og Erhards personlige historie - årsagen til at han for 20 år siden forlod familien i Danmark - afsløres endelig for læserne. Parallelt følger vi den frustrerede forfatter Celestra, der nærmest uforvarende løsner startskuddet til et borgeroprør på øen.

Det er en fremragende krimi-/spændingsserie, må man konkludere, selv om dette afsluttende bind er lidt mere ujævnt end de to første. Erhard har fået endnu flere nuancer, bipersonerne er fortsat interessante. Bogen myldrer med sideløbende historier, både harmefremkaldende, rørende, actionfyldte og makabre, og desuden får man et godt indtryk af livet på Kanarieøerne uden for turistområderne. Serien skal absolut helst læses i rækkefølge.

Trilogien er beslægtet med de bedste skandinaviske krimier, fx Wallander-serien. Det spanske lokalmiljø finder vi også hos Dolores Redondo.


litteratursiden.dk

d. 12. aug. 2019

af

af

Arne Larsen

d. 12. aug. 2019

Trilogien om Erhard og hans oplevelser på Fuerteventura afsluttes på fornem og forløsende vis. Samlet set er de tre bind en enestående og fornyende milepæl indenfor dansk spændingslitteratur. Thomas R...


Politiken

d. 17. aug. 2019

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 17. aug. 2019


Berlingske tidende

d. 7. aug. 2019

af

af

Merete Reinholdt

d. 7. aug. 2019


Jyllands-posten

d. 18. aug. 2019

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 18. aug. 2019


Weekendavisen

d. 9. aug. 2019

af

af

Kristian Ditlev Jensen (f. 1971)

d. 9. aug. 2019