Bøger / faglitteratur / biografier

De tre racermusketerer : Legarth, Ellekær, Conradsen : danske formelkørere anno 1960'erne


Beskrivelse


Om tre danske racerkørere Jens Christian Legarth, Jørgen Ellekær og Hartvig Conradsen og formelkørsel i 1960'erne samt beskrivelse af banerne, konkurrenterne, formelbilerne, resultaterne, klasserne og løbene.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Per Drustrup Larsen

2008

Især historisk interesserede motorsportsentusiaster og bilfreaks samt (især mandlige) nostalgikere i almindelighed vil have stor fornøjelse af denne historie om de tidlige 1960'eres store, danske, internationale motorsportsstjerner og deres meriter i formel-klasserne.

Forfatterens brændende entusiasme og fortælleglæde betyder, at også læsere uden for den snævre målgruppe vil nyde at læse om tiden og sporten. Bogens fortæller var en del af miljøet i tidens motorsport, og hans levende beretning med mange gode historier overdøver helt de sproglige fejl og vilde sprogblomster samt en nogle steder manglende korrekturlæsning. I 2 hovedafsnit fortælles om de tre karismatiske kørere, og dertil kommer gode kapitler om andre emner samt appendiks om konkurrenterne, banerne, bilerne og resultaterne. Alt i alt gøres det så detaljerigt og omfattende, at alle kilder om emnet synes udtømte. På samme måde må alle de sort/hvide samt de få farvefotos også være brugt, Fornøjelig og underholdende læsning om en dansk sportsgren, der siden har fået mange flere fans og kendte udøvere, men tilsyneladende ikke så store stjerner som Legarth, Ellekær og Conradsen.

Der er ikke andet om emnet på dette niveau, hvilket den omfattende kildeliste også viser. Det må være en kommende klassiker om emnet.

En fascinerende og entusiastisk historie om et snævert emne hvor især historisk interesserede bilfreaks og motorsportsfans vil nyde de levende beretninger om farverige folk i en nutid, der foregik i sort/hvid.


Jyllands-posten

d. 23. nov. 2007

af

af

Claus Worup

d. 23. nov. 2007Informationer og udgaver