Bøger / skønlitteratur til børn / roman

De tre ræve


Beskrivelse


Da hr. Ræv ikke kan skaffe mad til familien, må fru Ræv tage affære.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. mar. 2015

af

af

Karsten Boll

d. 19. mar. 2015

Tre bøger i "Søren og Mette"-serien. De tre emner er, at den kloge narrer den mindre kloge, at man skal passe på hinanden og ikke tage ting for givet samt at man skal tænke sig om, når man gør noget. For 7-8 år.

I "De tre ræve" snyder den sultne hunræv bonden, så familien kan spise den gås, som hanræven har slået ihjel. I "Jakobs fødselsdag" bliver Tom væk, da de leger skjul og i "En fisketur" ror Ole og Tine ud for at fiske uden at få lov, og de er ikke opmærksomme på, at strømmen fører båden væk fra land. Visse lange ord har delestreger, som kan gøre teksten lettere at læse. Sværhedsgrad - lix 10 for "De tre ræve", lix 08 for "Jakobs fødselsdag" samt lix 09 for "En fisketur" Alle tre titler har lettal 19.

Selvom Ib Jørgensens tegninger beskriver en anden tid, understøtter de tekstens indhold. Disse tre historier har stadig liv, selvom de udkom første gang i 1976.

Der er mange bøger til begynderlæsere, der har fået gang i læsningen, men disse tre historier kan sagtens være med. Selvom serien stadigvæk hedder "Den første læsning" trods andet forlag, ligner det ikke på samme måde et lærebog som tidligere.