Bøger / skønlitteratur til børn / eventyr

De tre små grise


Beskrivelse


Billedbog. Det klassiske eventyr om De tre små grise fortalt for de mindste.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. aug. 2013

af

af

Else Lerche

d. 13. aug. 2013

De to klassiske eventyr er genfortalt i en ret kort tekst og er trykt på kraftige, laminerede papsider. Det gør dem velegnede til de 2-4-årige børn.

Catarina Kruusval har i samme serie i 2013 udgivet De tre Bukke Bruse og Guldlok. Ligesom de, er de bedømte eventyr genfortalt i et enkelt, mundret sprog og gengivet i en forenklet version, der stadig har bevaret noget af tonen i eventyrene, men tager hensyn til målgruppens alder. Det samme gælder illustrationerne, der er en integreret del af eventyrene. Catarina Kruusval har malet i sin velkendte blide, venlige streg der også udstråler en passende del uhygge og spænding. De er malet i hovedsaglig lyse akvarelfarver. Forsiderne viser tydeligt, hvilke eventyr det drejer sig om.

De børn, der er glade for forfatterens to forrige eventyr-udgivelser, vil også synes om de to nye. De fleste udgaver af Rødhætte og De tre små grise er til de 3-7-årige. De bedømte udgaver er noget kortere end det normalt ses. De er også mindre uhyggelige, fx syr bedstemor ulven sammen hvorefter den løber til skovs og ulven falder ikke helt ned i de tre små grises gryde.

De to nye genfortællinger af klassiske eventyr er forenklet fortalt og illustreret i en lys, venlig streg med et stænk af lidt spænding. Det og at de er trykt på laminerede papsider, gør dem velegnede til eventyrlæsning for de 2-4-årige. Det er et velfungerende eventyrtilbud til de yngste.