Bøger / skønlitteratur til børn / eventyr

De tre små grise


Beskrivelse


Billedbog. Tre små grise flytter hjemmefra, og de bygger hver et hus. Den ene bygger et hus af halm, den anden et af grene og den tredje bygger sit hus af sten. Snart banker den sultne ulv på døren.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. apr. 2019

af

af

Dorthe Grønbæk

d. 15. apr. 2019

To billedbøger med hvert sit klassiske eventyr, "Askepot" og "De tre små grise". Her genfortalt for de mindste. Fra 4 år.

I "De tre små grise" flytter de tre grise hjemmefra og går sammen ud i verden. Den ene gris bygger et hus af halm, den anden bygger et af grene og den tredje bygger sit hus af sten. Snart banker den store stygge ulv på døren til den første lille gris, og ulven drømmer om en saftig grisesteg. I "Askepot" arbejder pigen Askepot i køkkenet hos sin stedmoder og stedsøstre, og hun må ikke komme med til kongens bal på slottet. Hun får hjælp fra den gode fe og kommer med alligevel. Genfortalt og illustreret af Dina Gellert, som er kendt for mange børnebøger. Begge bøger har kraftige papsider og er tidligere udkommet i en udgave med trykknapper og lyd.

To indbydende eventyrbøger med Dina Gellerts velkendte og børnevenlige illustrationer. Nemme at læse højt med direkte tale som gør historien levende, og den indirekte tekst genfortæller på et enkelt og børnevenligt niveau. De kraftige sider og den udstansede form gør bøgerne velegnede til små hænder.

Eventyrene er også udkommet i serien "Der var engang", De tre små griseAskepotEventyr for de mindste og Askepot. Her præsenteres historierne mere farvestrålende og læner sig lidt op ad Disneys tegnestil. Begge eventyr findes også i Eventyr for de mindsteEventyrene er også udkommet i serien "Der var engang", De tre små grise og . Her præsenteres historierne mere farvestrålende og læner sig lidt op ad Disneys tegnestil. Begge eventyr findes også i Eventyr for de mindsteEventyrene er også udkommet i serien "Der var engang", De tre små grise og Askepot. Her præsenteres historierne mere farvestrålende og læner sig lidt op ad Disneys tegnestil. Begge eventyr findes også i .