Bøger / skønlitteratur til børn / eventyr

De tre små grise


Beskrivelse


Billedbog. De tre små grisebrødre flytter hjemmefra og bygger hver sit hus i skoven. Ulven vil æde dem og ødelægger de yngste grises huse. Den ældste gris har bygget et solidt hus. Kan ulven mon blæse det ned?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. juli 2018

af

af

Marianne Agger

d. 4. juli 2018

To klassiske eventyr i nye, forkortede udgaver. "Den bestøvlede kat" og "De tre små grise" vil passe perfekt som godnathistorie for børn fra ca. 3-6 år.

I "Den bestøvlede kat" hører vi om mølleren, der dør, og kun efterlader den yngste søn en kat. Det viser sig, at katten er et godt arvestykke. Den snedige kat narrer nemlig kongen, så yngstesønnen ender med prinsessen og hele kongeriget. I "De tre små grise" rejser de tre små grisebrødre hjemmefra og bygger hver deres hus. Ulven vil æde dem og ødelægger de to yngste grises huse, men den ældste gris har bygget et solidt hus, som ulven ikke kan blæse omkuld. Eventyret slutter med, at ulven kravler ned i skorstenen, men skydes op igen pga den varme damp.

Begge bøger har en meget farvestrålende forside og tilsvarende farverige illustrationer inde i bogen. Tegningerne er lidt tegnefilmsagtige og er måske ikke så æstetisk flotte, men de vil sikkert begejstre de fleste børn. De er fulde af action og giver liv til historierne. Eventyrene er kortet ned på en fin, sammenhængende måde. Teksten er skrevet i forskellige skrifttyper og størrelser, og det er nok en smagssag, om man bryder sig om opsætningen.

Eventyrene er kommet i mange udgaver gennem årene. Man kan fx finde begge eventyr i Eventyr for de mindste, der ligeledes er godt tilpasset målgruppen.