Bøger / skønlitteratur til børn / roman

De tre små kinesere


Beskrivelse


Kejseren i Kina sender bud efter tre udvalgte kinesere, Tjung, Tjang og Tjing, der må rejse ud for at finde en digter, der kan underholde kejseren med historier. De tre har travlt. Hvis ikke det lykkes, får de nemlig hovederne hugget af.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. nov. 2019

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 14. nov. 2019

Tre små udvalgte kinesere bliver sendt til den anden side af kloden for at finde en digter, der kan opfylde kejserens eneste ønske. Hvis ikke det lykkedes dem, får de hovederne hugget af og brugt som kejserlige dørstoppere. Litteraturlæsning til 5.-9. klasse.

I en kejserlig guldtøffel sejler de tre ud for at finde en digter. Alle digtere i kejserriget er alt for kedelige. Undervejs møder de tre forhindringer. Men da de tre kinesere når om til den anden side af kloden, og deres hårpiske står lige op i luften, møder de digteren over dem alle. De putter ham i en kontrabas og transporterer ham til guldtøflen. Om livet, om kærligheden og om at klare sig gennem forhindringer på livets vej. Historien er opdelt i 11 små kapitler. Omslaget viser de tre, der stående på kontrabassen præsenterer sig for læserne.

Jesper Wung Sung bevæger sig i eventyrgenren, når han fortæller om kejseren, der sender bud efter tre små kinesere. Forfatteren anvender et lyrisk sprog og leger med mange sproglige finurligheder. I samarbejde med Otto Dickmeiss og hans genkendelige streg lægges der utallige intertekstuelle spor ud til læserne, bl.a. til flere af H.C. Andersens værker. Historien er sjov at læse for alle børn og barnlige sjæle, der vil more sig over den verden, de tre kinesere bevæger sig i.

H.C. Andersen skrev eventyret "Nattergalen", hvor kejseren sender bud efter den ægte nattergal, der skal synge for ham.


Berlingske tidende

d. 15. nov. 2019

af

af

Eva Agnete Selsing

d. 15. nov. 2019


Børn & bøger

Årg. 73, nr. 2 (2020)

af

af

Kirsten Aggerholm (f. 1934)

Årg. 73, nr. 2 (2020)