Bøger / faglitteratur til børn

De udøde


Beskrivelse


Forklaring på begrebet udød og på hvordan man kan møde de udøde som spøgelser, genfærd eller levende lig, oftest i skikkelse af vampyrer på evig jagt efter livgivende blod, men også i mange andre uhyggelige menneskelignende skikkelser eller som dyr.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. jan. 2019

af

af

Lars Larsen

d. 30. jan. 2019

Flot bog i stort format om udøde fra hele verden: monstre, vampyrer og andre gengangere, der spreder skræk og rædsel blandt de levende. Til dem der kan lide "Twilight-sagaen" og andre bøger om fantasy-verdenen, til opgaveskrivere og andre interesserede fra 13-16 år. Voksne kan også læse med.

I en 20 sider lang indledning giver forfatteren en forklaring på begrebet udød og på hvordan man kan møde de udøde som spøgelser, genfærd eller levende lig, oftest i skikkelse af vampyrer på evig jagt efter livgivende blod, men også i mange andre uhyggelige menneskelignende skikkelser eller som dyr. Der er vejledninger i at genkende og beskytte sig mod udøde, og efter indledningen følger en præsentation i tekst og billeder af ca. 40 udvalgte udøde fra de 4 verdensdele. Til slut forfatterens efterord, en litteraturliste og ordforklaringer.

Det er en spændende gennemgang og forfatteren giver en levende beskrivelse af de frygtindgydende væsener i både tekst og flotte helsides billeder. De mystiske navne og lange ord gør teksten lidt svær at læse.

Den første fagbog om emnet siden Twilight-sagaen - den officielle illustrerede guideGæster fra mørketVarulve og vampyrerMonstre og dæmoner, som fortæller lidt af historien om vampyrer og er fra 2011. Ellers skal vi tilbage til Gæster fra mørket, Varulve og vampyrer og Monstre og dæmoner, alle fra 1990'erneDen første fagbog om emnet siden Twilight-sagaen - den officielle illustrerede guide, som fortæller lidt af historien om vampyrer og er fra 2011. Ellers skal vi tilbage til , Varulve og vampyrer og Monstre og dæmoner, alle fra 1990'erneDen første fagbog om emnet siden Twilight-sagaen - den officielle illustrerede guide, som fortæller lidt af historien om vampyrer og er fra 2011. Ellers skal vi tilbage til Gæster fra mørket, og Monstre og dæmoner, alle fra 1990'erneDen første fagbog om emnet siden Twilight-sagaen - den officielle illustrerede guide, som fortæller lidt af historien om vampyrer og er fra 2011. Ellers skal vi tilbage til Gæster fra mørket, Varulve og vampyrer og , alle fra 1990'erne.


litteratursiden.dk

d. 9. feb. 2019

af

af

Pia Bechmann

d. 9. feb. 2019

Imponerende billed- og opslagsværk, som samler verdens folketro og skræk for døde sjæle, gengangere og de farlige levende døde. Johan Egerkrans er svensk illustrator og forfatter til en række fine op...


Børn & bøger

Årg. 74, nr. 2 (2021)

af

af

Kent Poulsen (f. 1947-07-21)

Årg. 74, nr. 2 (2021)