Bøger / skønlitteratur til børn / roman

De ukendte


Beskrivelse


Tim er gamer og sammen med vennerne, Croxx, Princess, Ludo og Wizard, udgør han spilleklanen "De ukendte". De bliver inviteret til at deltage i online-turneringen for verdens bedste spillere, og skal forsøge at gennemføre eller måske vinde 1. runde.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. juni 2014

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 11. juni 2014

To bind i en ny serie for børn fra 9-12 år om at være computerspillere på et hold i en turnering. Bøgerne er flot illustrerede og forsiderne ligeså.

Tim er en hardcore gamer, lyder de første ord på bagsideteksten, og det dækker. Der er to verdener i historien, virkeligheden og spillet, som hedder Galaxy. Illustrationerne i farver, som der er flest af, bruges når vi er i spillets verden. De sort hvide illustrationer viser drengen Tims daglige verden. Tim og hans venner, Croxx, princess, Ludo og Wizard, udgør spilleklanen "De ukendte". I De ukendte bliver de inviteret til at deltage i online turneringen for verdens bedste spillere, og de gennemfører 1 runde. I Gudernes maske er "De ukendte" nået til 2. runde. Tims forældre har opdaget, at han ikke går til sport, som aftalt, men en pige, Anna, som han har mødt på biblioteket, dækker over ham. Jagten på "Gudernes Maske", som er 2. runde i turneringen, kan derfor begynde for Tim og holdet. Sproget fungerer godt og levende, og der er fine spændingskurver, og adskillelsen mellem den turbulente og handlingsfyldte spilverden og den mere afdæmpede hverdag med almindelige problemer, er fint skildret sammen med de udtryksfulde og ofte også humoristiske illustrationer.

Disneys to film om computerspillet Tron, som spillerne forsvinder ind i, er i familie med denne historie, som også har meget andet, som fx kammeratskab.

En ny og fin serie, især for drenge, der både underholder og giver lidt at tænke over for målgruppen.


Børn & bøger

Årg. 67, nr. 5 (2014)

af

af

Anette Grønholt Andersen

Årg. 67, nr. 5 (2014)