Bøger / faglitteratur / biografier

De unge mødre


Beskrivelse


Tre unge mødres samlede livshistorier beretter om deres kriser, glæder, sorger, drømme og nederlag. Man følger deres kamp for børnene, forholdet til forældre og kærester og mødet med en omverden, der dømmer dem som outsidere.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. nov. 2012

af

af

Christine Christensen

d. 7. nov. 2012

Denne henvender sig især til store piger og andre, der uge efter uge følger "de unge mødres" dagligdag på tv-skærmen. Kan også bruges til opgaver i de store klasser og gymnasiet.

Serien om de unge mødre har været vist på tv siden 2005. Mange store piger følger mødrenes kamp for at skabe den bedste dagligdag for deres børn, på trods af alle odds og ofte i konflikt med sagsbehandlere, kærester og samfundets fordomme. Bogen indledes med et kort kapitel om unge mødre og deres problemstillinger og derefter følger de tre interviewede teenagemødres historier. Selvom de tre forløb er forskellige er der mange lighedspunkter, og forfatteren fletter forskellige faktaoplysninger og kommentarer ind i beskrivelserne, som sit supplement til debatten.

Mor 15+ af Marlene Grøftehauge er en mere seriøs gennemgang af teenagemødres forhold, med udtalelser og interviews med fagpersoner og statistik, men den er fra 2004 og dermed ikke opdateret. Hvis jeg kan, kan du også, 2011 omhandler en enkelt af "de unge mødre" og hendes kamp mod overvægt.

Bogen er ikke opbygget som en traditionel fagbog, men som et øjebliksbillede af en gruppe unge mennesker, der kæmper mod fordomme og manglende accept. Et partsindlæg i en altid aktuel diskussion - teenagemødre og deres plads i et samfund, hvor gennemsnitsalderen for førstegangsfødende efterhånden har bevæget sig op omkring de tredive. Til lystlæsning, opgaveskrivning og debat fra 13 år.


Jyllands-posten

d. 2. dec. 2012

af

af

Katrine Sommer Boysen

d. 2. dec. 2012