Bøger / skønlitteratur til børn / fantasy

De uønskede


Beskrivelse


Fantasy. I Skandia må alle unge drenge igennem hård militærtræning for at blive mænd. Men for den unge Hal bliver det en kamp, hans hold er nemlig dem ingen andre vil have.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. apr. 2012

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 18. apr. 2012

Første del i ny spændingsserie for drenge i alderen 12 til 16. Miljøet er viking møder jægersoldat, og fans af forfatteren vil kaste sig over den. Nye læsere vil falde for den flotte forside.

Vi kender så udmærket den australske forfatter fra hans populære serie om Skyggens lærling. Han slipper ikke helt den gode opskrift på succes, men holder fast i den selvopfundne verden Skandia, som har mange ligheder med vores egen vikingetid uden at være historisk korrekt, de drikker fx kaffe! I denne serie spiller det maritime en stor rolle i historien om den unge Hal, der ikke er helt accepteret i sin by, fordi han er halvt arulaner. Men Hal er opfindsom og klog, og det kommer til at få stor betydning, da han må danne hold med en flok andre tabere i den periode, hvor de unge mænd kommer under hård og konkurrencepræget militærtræning. Hal må kæmpe på mange fronter, og det beskrives underholdende, flydende og spændende, og som læser får man stor sympati med ham og hans umulige hold. Bogen er mere historisk fiktion end regulær fantasy. I bogens start forklares en del maritime udtryk.

Udover naturligvis Skyggens lærling kan vikingetemaet findes i fx serien De edsvorne af Robert Low.

Flanagan har et stort og trofast publikum blandt især drenge, og de skal nok holde interessen fast også i denne nye serie. Den er godt fortalt, spændende og med det ekstra der ligger i en sympatisk antihelt med en godt mixet flok i ryggen.