Bøger / faglitteratur / erindringer

De urørlige


Beskrivelse


Om den handicappede rigmand Philippe Pozzo Di Borgo (f. 1951), og hans møde med Abdel, der bliver hans hjælper og ven.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. maj 2013

af

af

Jette Landberg

d. 24. maj 2013

For biografilæsere, der enten har set filmen De urørlige eller ønsker at læse en gribende skildring af en utrolig skæbne. Vil også blive læst af læsere af serien Virkelighedens verden.

Pozzo di Borgo er født rig, han er af korsikansk adelsfamilie. Gennem bogen hører vi om den omtumlede barndom, der bl.a. tilbringes hos en tante og på kostskole, kærligheden til Beatrice, ægteskabet, hendes kræftsygdom og mange aborter. Hun er syg i 15 år, og et par år før hendes død sker ulykken med paraglideren, hvor han lammes totalt. Her er meget om sygdom og ulykker men også en utrolig livsbekræftende evne til at komme op igen, at kunne glæde sig over livet og smukke kvinder. Dele af bogen fortæller historien om hjælperen Abdel, det der er lagt mest vægt på i filmen. Det er dog ikke helt tilfældet i bogen, der handler om meget andet. Pozzo de Borgo lever stadig 20 år efter ulykken og er gift for anden gang.

Abdel Sellou har også udgivet sin biografi Tu a changé ma vie, den er ikke oversat til dansk endnu. Dykkerklokken og sommerfuglen, der udkom i 1990'erne er en anden historie om at blive totalt handicappet lige pludselig. Også den beretning er filmatiseret. Pozzo di Borgo har den store fordel, at han kan tale, og Abdel er en fantastisk, meget underholdende og noget foruroligende hjælper, der gør sit til at bringe humor og spænding ind i tilværelsen.

En bevægende skildring af et liv, hvor mange ulykker rammer.


Jyllands-posten

d. 12. juni 2013

af

af

Katrine Sommer Boysen

d. 12. juni 2013