Bøger / skønlitteratur / roman

De venstrehåndedes forening : kriminalroman


Beskrivelse


Krimi. Marten og Rejmus er lidt outsidere i skolen, men beslutter at danne en hemmelig klub af venstrehåndede, der langsomt udvides til en kvartet. Efter 20 år mødes de til en slags genforening, der ender i mordbrand. Pensionerede Van Veeteren inddrages og får hjælp af svenske Gunnar Barbarotti.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. okt. 2018

af

af

Per Månson

d. 1. okt. 2018

Marten og Rejmus er outsidere i skolen, men beslutter at danne en hemmelig klub af venstrehåndede, der langsomt udvides til en kvartet. Efter 20 år mødes de til en slags genforening, der ender i mordbrand. Pensionerede Van Veeteren inddrages og får hjælp af svensk Gunnar Barbarotti. For alle læsere af kvalitetskrimier.

Det er femten år siden, vi sidst hørte fra Van Veeteren og seks år siden, Barbarotti egentlig takkede af, men her mødes den svenske forfatters to politifolk for første gang. Van Veeteren nærmer sig de 75, men en gammel sag, han var med til at løse sammen med Münster bliver genoptaget, da den mand, de udpegede som gerningsmand til en mordbrand, og som alle troede var flygtet, findes som lig, der har ligget gemt i 21 år. I Sverige får Gunnar Barbarotti og makkeren Eva Backman en sag med en øksedræbt ukendt mand - en sag, der har tråde til den gamle hollandske mordgåde.

Det er en meget veloplagt og sprudlende Nesser, der her samler en del af sine hovedpersoner i en meget spændende og uforudsigelig krimi.

Hvor Barbarotti-forgængeren Slagteren fra Lille Burma, var lidt stillestående og melankolsk, er Nesser nu oppe i fulde omdrejninger som en af Skandinaviens bedste krimiforfattere, der bedst kan sammenlignes med landsmanden Leif G. W. Persson.


litteratursiden.dk

d. 1. nov. 2018

af

af

Anne Klara Bæhr

d. 1. nov. 2018

Eminent spændende og velskrevet kriminalroman, hvor Van Veeteren og Barbarotti mødes for at løse et gammelt mysterium. At gå i gang med en ny Håkon Nesser er som juleaften. I ’De venstrehåndedes foren...


Jyllands-posten

d. 4. nov. 2018

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 4. nov. 2018


Kristeligt dagblad

d. 17. nov. 2018

af

af

Mie Petersen (f. 1951)

d. 17. nov. 2018


Politiken

d. 27. okt. 2018

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 27. okt. 2018


Berlingske tidende

d. 27. okt. 2018

af

af

Jørgen Johansen (f. 1941)

d. 27. okt. 2018