Bøger / faglitteratur til børn

De vestindiske øer


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. feb. 2017

af

af

Jeanette Pejtersen

d. 2. feb. 2017

Vidste du, at Danmark har ejet tre øer på den anden side af jorden? Hvad tror du danskerne ville med øerne? Find ud af det og meget mere ved at læse denne fagbog om de Vestindiske Øer. Kan læses, hvis man er 9-11 år.

Bogen er i serien "Jeg læser" og den fortæller i 14 kapitler om dengang Danmark ejede de tre Vestindiske øer. Hvert kapitel fylder et opslag. Teksten er delt ind i afsnit, og der er illustrationer og fotos på alle opslag. Der er tekstbokse i rød ramme med gul baggrund på næsten alle opslag. Forrest er indholdsfortegnelse og bagest stikord og henvisning til mere information om emnet. På seriens hjemmeside kan man gratis hente opgaver til bogen.

Rigtig fin fagbog som kommer godt omkring et lidt svært emne. Der er både fakta om sukkerproduktion og slavearbejde, men også en kritisk vinkel på Danmarks handel med slaverne. Bogen er meget overskueligt sat op. Overskrift, tekst og tekstbokse er tydeligt markerede og gør, at det er let at orientere sig på hvert opslag. Bogen lever fuldt op til alle krav om en god fagbog.

Danske tropekolonierSlaver i serien "Kend dit land" handler også om de Vestindiske Øer og Slaver i serien "De små fagbøger" handler om slavehandel mere genereltDanske tropekolonier i serien "Kend dit land" handler også om de Vestindiske Øer og i serien "De små fagbøger" handler om slavehandel mere generelt.


Børn & bøger

Årg. 70, nr. 4 (2017)

af

af

Kurt Kristensen

Årg. 70, nr. 4 (2017)