Bøger / faglitteratur / essays

De visionære provokatører


Beskrivelse


Om nogle af de kendte personligheder inden for filosofi, litteratur, film og musik der gennem historien har virket provokerende på deres samtid, men samtidig har plantet kimen til nye visioner. Forfatterens personligt vinklede analyser kan læses som en hyldest til det frie ord og kunsterisk skaberkraft.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. sep. 2017

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 14. sep. 2017

I sine artikler beskriver Thomas Wivel en række tænkere, filminstruktører, forfattere og musikere i sin "hyldest til det frie ord, den frie tanke og kunstnerisk skaberkraft i almindelighed". For alle, der følger med i kulturdebatten. Opgaveskrivere kan også få ideer.

Standupperen og komikeren Thomas Wivel har en række bøger bag sig, og i sin nye bog fortæller han om bøger, film og tanker, der har optaget ham. Han gør sig overvejelser over, hvordan læsning kan være livgivende og "farlig": "Jeg behøver ikke at tage til Goa for finde mig selv. Jeg tager "Lykke-Per" ud af reolen i stedet". Således fortæller han om læseoplevelser med fx Camus, Mann, Bang, Martin A. Hansen og Blixen, som Wivel i øvrigt fortæller en ny historie om, hvor hans farmor er involveret på intrigant vis. Wivel skriver også om filminstruktører som Truffaut og musikere som Dylan, Cohen og Bowie.

Det er tydeligt at mærke, at Thomas Wivel er meget belæst, og det er en stor fornøjelse at læse, hvordan han med stor indføling fortæller om sine yndlingsbøger. Han bør inviteres til at holde bogcafe på biblioteket! Kun ærgerligt, at bogen er uden indholdsfortegnelse og register.

Wivels læsninger af sine yndlingsforfattere kan minde om fx Flemming Kloster Poulsen i I litteraturens spejl : livtag med tilværelsen.