Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Debut : noveller for unge


Beskrivelse


Otte noveller om unges første gang. Fælles for dem alle er, at den store debut er dem meget magtpåliggende - det ender dog nogen gange lykkeligt, andre gange blot kikset og akavet.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. okt. 2014

af

af

Tina Schmidt

d. 23. okt. 2014

Otte vilde, pinlige, kiksede og gode noveller om den allerførste gang. Til dig over 12 år, der står foran dette spring.

Otte danske børne- og ungdomsforfattere, som du måske allerede kender, giver hver deres bud på en novelle om den berygtede "første gang". Historierne har ret forskelligt udfald; nogle gange ender det som en dejlig oplevelse, men oftest kikset, akavet eller slet ikke.

Sproget er holdt i en let tone og historierne er lette at læse. Det her er voksne forfattere, som tager "den første gang" seriøst og ikke moraliserer, men fortæller dig hvor rart, akavet og hvor vigtigt det hele er.

Forfatterne til novellesamlingen har også skrevet en masse anden litteratur om emnet. Du kan med fordel starte med Sanne Munk Jensens ArangutangProforma eller Sanne Søndergaards ProformaForfatterne til novellesamlingen har også skrevet en masse anden litteratur om emnet. Du kan med fordel starte med Sanne Munk Jensens Arangutang eller Sanne Søndergaards .


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 9. dec. 2014

af

af

Helle Friis Mikkelsen

d. 9. dec. 2014


Jyllands-posten

d. 23. dec. 2014

af

af

Katrine Sommer Boysen

d. 23. dec. 2014


Børn & bøger

Årg. 68, nr. 1 (2015)

af

af

Kent Poulsen

Årg. 68, nr. 1 (2015)