Bøger / faglitteratur til børn / idebøger

Decoupage : julepynt & julegaver


Beskrivelse


Om den gamle dekorationsteknik, hvor glansbilleder og udklip fra bl.a. blade og postkort limes på æsker og andet indbo. Der gives anvisninger på dekupørarbejde på f.eks. urtepotter, vaser, spejle og kommoder.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. okt. 2000

af

af

Susanne Thøfner

d. 4. okt. 2000

Decoupage, altså at beklæde genstande med kunstfærdige billedcollager sammensat af udklip, er blevet en populær hobby herhjemme, ikke mindst takket være forfatteren, der tidligere har skrevet en grundlæggende håndbog i decoupage. Hun koncentrerer sig i denne julebog om mindre ting som bordpynt, æsker, juletræspynt, julekort og forskellige smågaver. De forskellige teknikker gennemgås kort, og herefter kommer turen til de mange modeller, hvor de korte opskrifter med tilhørende materialelister suppleres af helsides farvefotos i varme farver. Fotos af flere af bogens modeller pryder det indbydende gyldne omslag. Bogen har nydelige ideer i varierende sværhedsgrader, og i tilknytning til bogen udgives et - dog ikke biblioteksrelevant - udklipshæfte med julemotiver til brug for decoupagen. Teksten er levende og engageret, og bogen vil være en pæn inspirationskilde for jule- og hobbyglade voksne.


Bibliotekernes vurdering

d. 10. mar. 1997

af

af

Jette Andreasen

d. 10. mar. 1997

Decoupage, eller dekupørarbejde, er en gammel dekorationsteknik, hvor glansbilleder og udklip fra blade, postkort m.m. i collageform limes på æsker og andet indbo. Teknikkens historie fortælles i hovedtræk. Skønt tysk i sin oprindelse var den især udbredt i victoria-tidens England. Alle bogens flotte billeder viser da også nutidige arbejder med et romantisk-gammeldags look, hvor billederne især er hentet fra glansbilledernes motivkreds af blomster og yndige damer. Udførelsen er enkel, det kræver kun en saks, en god lim og en holdbar lak. Dette forklares kort og klart og er uddybet med gode råd om istandsættelse af loppemarkedsfund inden de dækkes med billeder. Det meste af bogen består af eksempler på dekupørarbejde på alt fra urtepotteskjulere og vaser til spejle og sågar en hel kommode. Bogen er den første om emnet på dansk. Dog ses teknikken kort beskrevet i Susan Berry: Indret med Laura Ashley, 1995.


Bibliotekernes vurdering

d. 10. mar. 1997

af

af

Knud Stadelund (skole)

d. 10. mar. 1997

Hermed foreligger en "håndbog" i den ædle kunst at decoupere, hvilket vil sige at beklæde ting med billedcollage, f.eks. til brug i hjemmet. Bogen indledes med en kort introduktion og lidt historie. Derefter en generel gennemgang af materialer, redskaber og teknikker, indeholdende gode råd og anvisninger. Så følger praktiske eksempler, der bl.a. omfatter æsker, blomsterdekorerede ting, dukkemøbler, skærmbræt, bakke, søjle, kugleopsatser, kommode, spejle, bøger og kalendere. De enkelte collager kommenteres grundigt, og der er oversigt over materialeforbrug i tilknytning til beskrivelsen. De færdige produkter er afbildet med henvisninger til gennemgangen i tekstform. Bagest i bogen er der litteraturhenvisninger og oversigt over specialbutikker. Det er en inspirerende og instruktiv bog, der indeholder eksempler fra det enkle til det mere komplicerede. Bogen har et nydeligt layout, hvor teksten, der kan selvlæses fra 6.-7. kl. ledsages af farvefotos og s/h stregtegninger. Den kan primært anvendes i privat og hobbymæssig sammenhæng samt evt. som inspiration til lærere i billedkunst.


Jyllands-posten

d. 25. sep. 1999

af

af

Birthe Lindberg

d. 25. sep. 1999