Bøger / faglitteratur / øvelser

Dejlig er jorden : et essay om global verdensanskuelse


Beskrivelse


Jorden er blevet bragt i en kritisk tilstand. Her redegøres for, hvordan vi i fællesskab kan skabe en ny verdensorden, hvor ressourcerne omfordeles via opøvelse af udvidet empati og frivilligt afkald. Med konkrete øvelser, anvisninger og eksempler.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. mar. 2017

af

af

Christina Andersen

d. 28. mar. 2017

En vision om hvordan vi i fællesskab kan skabe en ny verdensorden, hvor ressourcerne omfordeles via opøvelse af udvidet empati og frivilligt afkald. For læsere der er interesserede i spiritualitet, miljø og ressourcefordeling i globalt perspektiv.

Kloden har ressourcer nok til at ingen behøver at være fattige og sultne. Men verdens otte rigeste ejer det samme som de 3,5 milliarder fattigste. Jes Bertelsen er dr.phil i idéhistorie og har skrevet over 20 bøger. Han var med til at grundlægge Vækstcentret i 1982, hvor der undervises i en meditativ praksis. Dette er hans vision for, hvordan vi ved en adfærdsændring kan genoprette økosystemets balance og fordele ressourcerne globalt. Vi skal se kloden og alt livet på den som en helhed og opøve empati, der strækker sig ud over vores nærmeste. Når vi føler empati med andre, bliver vi interesserede i at give afkald på noget af vores overskud til dem, der ikke har så meget. Hvert afsnit afsluttes med en meditationsøvelse.

Blandingen af videnskabelige fakta og et holistisk livssyn kræver åbenhed overfor et paradigmeskift af læseren. Abstraktionsniveauet er højt, og læsere der har erfaring med meditation vil få mest ud af bogen.

Bæredygtig dannelse handler også om udfordringer med bæredygtighed i et bredt perspektiv. I den bæredygtige dannelse tilføjes den almene dannelse både naturvidenskabelig dannelse, eksistentiel selvdannelse og et hjertes dannelse.


Kristeligt dagblad

d. 13. maj 2017

af

af

Søren Hindsholm

d. 13. maj 2017