Bøger / faglitteratur til børn / idebøger

Dejlige dyr i hø, halm & mos


Beskrivelse


Forskellige grundteknikker til fremstilling af forskellige modeller, bl.a. bamser, harer, mus, katte og fugleskræmsler samt gennemgang af det nødvendige værktøj og materiale f.eks. hø, halm, mos, papir, karton og snor. Sider med skabeloner.
Side 10-11: Ænder (af træuld, hø og ler); side 12-13 og 18-19: Haner (af træuld, mos og pap); side 14-15: Bamser (af træuld, hø og pap); side 20-21: Harer (af pap, hø og bast); side 22: Gæs (af pap, hø og ler); side 23: Høns (af pap, hø og træuld); side 23-24: Kyllinger (af pap, træuld og hø); side 25: Katte (af pap, hø og mos); side 26: Pindsvin (af pap, hø og bast); side 27: Ugler (af pap, hø og gren); side 28: Sommerfugle (af hø, pap og træuld); side 28: Snegle (af hø, pap og træuld); side 29: Køer (af pap, hø og pind); side 44: Mus (af træuld, hø og pap); side 46-47: Æsler (af træuld og hø).

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. nov. 2001

af

af

Susanne Thøfner

d. 26. nov. 2001

Bogens forskellige hyggelige dyr er beregnet til pynt ude eller inde, og de er fremstillet efter forholdsvis enkle grundteknikker, der gennemgås indledningsvis. Her er mange modeller, hvor materialerne bindes eller limes på grundforme af kraftigt pap som f.eks. gæs, høns, harer og drager. Desuden indeholder bogen nogle lidt sværere og mere tredimensionelle figurer, der bindes på en krop, der er formet af træuld eller avispapir, og her er bl.a. et æsel, bamser, høns og mus. De forskellige dyr er pyntet med knapper, øjne, bånd osv. Bogens omslag viser en del af modellerne på små og store farvefotos. De forskellige ting gennemgås i opskriftsform med tilhørende små farvefotos og en udførlig materialeliste samt skabeloner bag i bogen, og de færdige modeller vises på store farvefotos. Bogens modeller er lidt ensartede, men ganske søde, og især de forskellige fugle og bamser vil sikkert falde i mange fingernemme voksnes smag. En stor del af modellerne er så enkle, at de også kan anvendes i arbejdet med børn, men bogen henvender sig dog primært til voksenbibliotekets lånere.


Bibliotekernes vurdering

d. 26. nov. 2001

af

af

Kirsten Thorning Thagaard (skole)

d. 26. nov. 2001

Hobbybog i lækkert layout med flotte og inspirerende farvefotos. Her er bløde mos-bamser, hø-harer, mus, katte og fugleskræmsler. Modellerne er både søde og charmerende, og alle er forholdsvis simple at fremstille. Bogen guider læseren igennem konstruktionen af bogens afbildede modeller. Der er gennemgang af det nødvendige værktøj og de enkelte materialer, som ud over hø, halm og mos f.eks. er avispapir, karton og snor - alle billige og tilgængelige materialer. Der er nøjagtig materialeliste med mål og en grundig trin for trin-gennemgang. De forskellige teknikker til fremstillingen beskrives. De fleste modeller er lavet på basis af skabeloner, som findes bagest i bogen. Bogen lægger ikke op til, at man kan udarbejde egne modeller, men det vil være naturligt at gøre det. De fleste af modellerne kan laves selvstændigt fra 12-årsalderen og fra 6-årsalderen med voksenhjælp. Bogen vil kunne bruges i fritidsordningen, til hjemlån og evt. som inspiration til skulpturarbejde i billedkunst. Der findes ikke andre bøger om emnet.