Bøger / faglitteratur

Delebørn : det vi ved, det vi gør - og det børnene siger


Beskrivelse


På baggrund af den nyeste forskning på området peger forfatteren på en række risiko- og beskyttelsesfaktorer, der kan gøre deleordningen mere eller mindre belastende. Med cases.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. juni 2016

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 23. juni 2016

Forskningsbaseret bog om delebørn. Indeholder både international og dansk forskning samt dansk lovgivning på området. For studerende, forskere og voksne med interesse i en videnskabelig tilgang til emnet.

Fagbog om delebørn skrevet ud fra en sociologisk vinkel. Bogen behandler emnet "delebørn" både ud fra makroniveau med kvantitative data, samt mikroniveau med kvalitative undersøgelser blandt danske børn. Bogen indeholder en videnskabelig indledning med metodeforklaring/kilder. Dernæst følger fem kaptitler om, hvorfor deleordning er blevet populært, lovgivningen for delebørn og andre skilsmissebørn, trivslen blandt børnene samt forældrenes og børnenes håndtering af deleordninger. Indeholder også fyldig litteratur- og noteliste.

Veldokumenteret, velskrevet videnskabelig udgivelse. Bogen går i dybden, er meget gennemarbejdet og forklarer sine metoder/kilder. Bogen har en flot og sigende forside og en rigtig god, logisk opbygning. Bogen kan bruges både af fag- og lægfolk. Der vil dog af og til være fx modeller, der kan være vanskelige for lægfolk, men det generer ikke læsningen.

Skilsmissens ABCTo hjem - én familie er en fin brugsbog for forældre, der skal skilles. To hjem - én familie omhandler også problematikkenSkilsmissens ABC er en fin brugsbog for forældre, der skal skilles. omhandler også problematikken.