Bøger / skønlitteratur / roman

Delhis smukkeste hænder


Beskrivelse


En desillusioneret midaldrende svensk mand tager til det eksotiske og anderledes Indien for at vende om på sit liv. Mødet med Indien bliver både overrumplende, humoristisk og kaster uventede gevinster af sig.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. mar. 2012

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 8. mar. 2012

Til læsere af humoristiske romaner, hensat til fjerne verdensdele.

"Incredible India" er et slogan med modifikationer. I hvert fald hvis man skal tro hovedpersonen i Michael Bergstrands roman, Göran Borg. Göran Borg er en mand der er gået i stå. Det eneste der bevæger sig i hans liv, er hans hårgrænse og livvidde. Begge i den forkerte retning. Da han en dag bliver fyret, bliver han lokket med på en rejse til Indien. Den udarter sig dog langt fra som Göran havde ønsket, og han ender med at blive efterladt i Indien. Her møder han heldigvis den spraglede Yogi og senere den smukke Preeti. Göran bliver en forandret og forelsket mand, men hans udfordringer er langt fra slut. Bogen er skrevet af den svenske forfatter Michael Bergstrand. Bogen er befolket af excentriske eksistenser og skæve begivenheder. Udover at være en dannelsesroman for midtvejskriseramte mænd, er bogen også en humoristisk fortælling om en vesterlænding i Indien. Sproget i bogen er kækt og med et glimt i øjet. Beskrivelserne er humoristiske og Bergstrand har et godt blik for det skæve og sjove, i både vestlig og indisk kultur.

Bogen minder en del om Den hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt fra 2010 og har samme humoristiske tone. Desuden også Den hvide tiger fra 2008 og Shantaram fra 2007.

En herlig og livsbekræftende roman der efterlader læseren med et smil på læben.


litteratursiden.dk

d. 2. apr. 2012

af

af

Else Marie Cohen

d. 2. apr. 2012

Du er i godt selskab med den bitre humoristiske, midaldrende Göran Borg, der på sit livs absolut nulpunkt bliver narret med til en chartertur til Indien. Göran Borg er lidt småfed, hårgrænsen kravler ...


Jyllands-posten

d. 12. juni 2012

af

af

Johnny Harboe

d. 12. juni 2012


Politiken

d. 27. mar. 2012

af

af

Hellmann h Helle

d. 27. mar. 2012


Weekendavisen

d. 13. apr. 2012

af

af

Helle Merete Brix

d. 13. apr. 2012


Kristeligt dagblad

d. 26. apr. 2012

af

af

Maria Sjøqvist

d. 26. apr. 2012